Novo izdanje Apgrade festivala biće održano ovog vikenda u industrijskom kompleksu Luke Beograd i ugostiće esencijalan line up koji predstavlja diverzitet globalnog techna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ. Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Sama’ Abdulhadi i Dr. Rubinstein u ekskluzivnom b2b setu sa Tijanom T provešće nas kroz najrazličitije slojeve i ere žanra, a program će otići i korak dalje ostavljajući prostora za eminentne selektore kao što su Curses, Interstellar Funk, Sacha Mambo i MSJY. Već od 20 sati, u okviru festivalskog warm up-a Prepare to Apgrade, u novootvorenom baru Ruke u Gastrošoru na ulazu u Luku Beograd, posetioci  će imati prilike da uživaju u dodatnom muzičkom sadržaju.

Zbog najavljenih padavina i nižih noćnih temperatura tokom vikenda, umesto otvorenog prostora, glavni program festivala će biti održan u Hangaru Luke Beograd koji je ugostio nebrojeno mnogo legendarnih dešavanja, ovaj put uz dodatnu klimatizaciju i organizovan outdoor bar i chill zonu, idealnu za predah u toku programa koji počinje u 22 sata i trajaće sve do 6 ujutru.

Sve kategorije ulaznica za obe večeri su dostupne putem onlajn servisa Cooltix, Gigs Tix i Tickets, kao i na njihovim blagajnama širom Srbije do petka, 15. septembra u 20 sati. Zamena dvodnevnih i VIP ulaznica počinje u petak u 22 sata, na obeleženim mestima na ulazu u Hangar.

Glavni program prve večeri Apgrade festivala, u petak 15. septembra u 22 sata otvara predstavnik lokalne scene, talentovani Matej Rusmir prepoznatljiv po eksperimentalnom zvuku i hipnotišućem techno vajbu. Nakon njega, DJ pult preuzima vodeća palestinska techno umetnica Sama’ Abdulhadi koja u Beograd donosi svoj prepoznatljivi stil – intenzivni techno punog tela s karakterističnom krivom i specifičnim emotivnim spektrom, definisan hibridni oblik berlinskog techna sa libanskim šarmom. Vrhunac večeri pripada jedinstvenoj figuri detroitskog i globalnog techna Richie-ju Hawtinu, koji konstantno pomeraja granice elektronske muzike, dok u svojim nastupima uspeva da predstavi trajektoriju žanra kao koherentnu celinu kojoj je nemoguće pronaći alternativu. Ekskluzivnim b2b setom i besprekornim odabirom muzike, berlinsko-beogradski duo Dr. Rubinstein i Tijana T zatvara prvo veče festivala.

Za uvodni set glavnog programa druge festivalske večeri, u subotu 16. septembra, od 22 sata zadužena je naša umetnica nastanjena u Londonu – Johana, a nakon nje jedinstven spoj new wave-a i post-punka, sa mračnim vokalima, gitarama i EBM estetikom donosi Curses –  enigmatična figura na elektronskoj muzičkoj sceni koja briše granice između žanrova i era. Sledi nastup jednog od najuticajnijih predstavnika savremenog techna – Marcela Dettmanna, simbola berlinskog kluba Berghain i izdavačke kuće Ostgut Ton. Zatvaranje ovogodišnjeg Apgrade festivala pripada jednom od najuglednijih selektora na globalnom nivou – Interstellar Funku, DJ-u i producentu iz Amsterdama koji neumorno istražuje granice klupske muzike.

U okviru programa Prepare to Apgrade, za muzičku selekciju u petak 15. septembra zaduženi su leftfield maestro Sacha Mambo uz podršku naše Stellarcompanion, a u subotu 16. septembra mlada zvezda berlinske andergraund scene MSJY i kao njen domaći host Feloneezy.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..