Ovog leta na festivalsku mapu regiona upisaće se još jedna raskošna četvorodnevna umetnička manifestacija, koju povodom prve godišnjice rada organizuje udruženje Art Front u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, promoterskom kućom Odličan Hrčak i Kontakt konferencijom. Festival In Front of Art će se odigrati u Sremskoj Mitrovici od 17. do 20. avgusta 2023. godine na sportskom stadionu Sokolskog društva Partizan, a muzičke zvezde prvog izdanja festival biće BAJAGA I INSTRUKTORI, PARTIBREJKERS, NIPPLEPEOPLE, ZOSTER, KOLJA I GROBOVLASNICI I NIČIM IZAZVAN.

Osim koncerata najatraktivnijih izvođača u regionu, posetioci će biti u prilici da prisustvuju i festivalu kratkog filma, kao i stand up nastupu Neše Bridžisa. Budući da je koncept In Front of Art festival okrenut svim generacijama i da je osmišljen kao mesto porodičnog susreta, zabava je zahvaljujući Cirkus Animatorima zagarantovana i za najmlađe posetioce.

In Front of Art program po danima:

• Četvrtak, 17. avgust: Festival kratkih umetničkih filmova // Bajaga i Instruktori

• Petak, 18. avgust: Kolja i Grobovlasnici // Nipplepeople

• Subota, 19. avgust: Partibrejkers // Zoster

• Nedelja, 20. avgust: Cirkus Animatori // Neša Bridžis // Ničim Izazvan

Dnevne ulaznice za prva tri dana dostupne su po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara na Ticket Vision prodajnim mestima in a ticket.rs, kao i u Turističkoj organizaciji Grada Sremska Mitrovica, ugostiteljskim objektima Capanna, Kafeterija i Splav Krug. Poslednji dan festivala, 20. avgust, je humanitarnog karaktera. Neće biti naplate ulaznica, već će se prikupljati dobrovoljni prilozi koji će biti donirani u humanitarne svrhe.

Udruženje građana Art Front okuplja Mitrovčane sa zajedničkim ciljem osnaživanja kulturne scene grada, kao i promociju društveno aktivnog načina života. Od svog osnivanja u septembru 2022., Art Front je realizovao više od deset umetničkih i kulturnih zbivanja koja su značajno propraćena u javnosti i izuzetno dobro primljena od strane lokalne zajednice. Saradnju sa promoterskom kućom Odličan Hrčak ostvarili su od samog početka, pre svega u zajedničkom prepoznavanju važnosti decentralizacije kulturne scene, a Kontakt konferencija kao jedina relevantna muzička konferencija u zemlji se prirodno pridružila In Front of Art manifestaciji koja već prvim izdanjem obećava da će postati jedna od važnijih tačaka za razvoj kulturnoumetničke scene.

Foto: Brajan Rasic

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..