Posle četiri godine Apgrade se vraća u Barutanu u subotu 3. juna, a novo izdanje ovog serijala predvode najuzbudljiviji izvođači koji stoje iza onoga što danas definiše andergraund plesnu muziku – britanski producent i DJ David Kennedy aka Pearson Sound i američki izvođač Nick León. Pod vedrim nebom Barutane pridružiće im se Feloneezy, koji je otvorio vrata za mnoge progresivne trendove na lokalnoj sceni, i Bianca Intensa, voditeljka radio emisije Friday Affair, aktivna kao DJ i promoterka u Beogradu i Milanu. Ovaj događaj uvod je u dvodnevno Apgrade festivalsko izdanje koje će biti održano u septembru.

David Kennedy aka Pearson Sound već više od jedne decenije je među najtraženijim DJ-evima iz Velike Britanije, a nastup na Apgrade-u retka je prilika da se ove sezone čuje van festivalskog okruženja. Pearson Sound, jedan je od osnivača Hessle Audio etikete, koja je sinonim za britanski tehno, pored Bena UFO i Pangaea.

Poznat je po svom karakterističnom zvuku koji kombinuje različite žanrove kao što su tehno, haus, dabstep i eksperimentalna elektronika. Njegova muzika je često prožeta dubokim bas linijama, hipnotičkim ritmovima i futurističkim zvučnim pejzažima. Numera "Blanked" koju potpisuje postala je hit na andergraund dens sceni, a njegov rad je podržan i od strane renomiranih DJ-eva kao što su Gilles Peterson, Benji B i Joy Orbison.

Pored DJ kalendara koji liči na svetsku turneju koja nema kraja, Nick León je potpisan na albumima umetnika kao što su Rosalia i Isabella Lovestory i nezvanični je ambasador novog, hibridnog zvuka koji dolazi sa Floride. Od prošlogodišnjeg izdanja sada već kultnog hita "Xtasis" karijera Nicka Leóna je nezaustavljiva. Klupska muzika pod uticajem ritmova Južne Amerike zvanično je preuzela scenu a Nick León veoma ubedljivo predvodi talas.

Leónov zvuk se kreće od dubokih i atmosferičnih elektronskih tekstura do ritmičkih i energetskih kompozicija koje prepliću uticaje iz tehno, haus, ambientalne i eksperimentalne muzike. Njegove produkcije su često prožete emotivnim melodijama, slojevitim aranžmanima i pažljivo odabranim zvučnim pejzažima.

Ulaznice za Apgrade u Barutani se mogu kupiti po ceni od 1190 dinara na cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigstix.com i Tickets.rs.

U prethodnim sezonama, Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su Tale of Us, Laurent Garnier, Solomun, Maceo Plex, Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Moodymann, Miss Kittin, Helena Hauff, Ben Klock, Modeselektor, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Vaal, Kobosil, Guy Gerber, Mathame, Radio Slave, DJ Tennis i mnogi drugi.

Ekskluzivni nastupi vodećih izvođača elektronske muzike u intimnijim prostorima poslužiće kao uvod u festivalsko izdanje koje klupsku publiku očekuje u septembru.

△p, △p and only △p!


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..