Jednodnevni festival elektronske glazbe 53DE (Petrinja Dance Event) započeo je 2022. godine kao rezultat volje i ambicije nekolicine petrinjaca za oživljavanjem i revitalizacijom kulturne i glazbene alternativne scene u gradu i županiji. Te godine se na Gradskom kupalištu Petrinja održao prvi 53DE, a plesalo se na zvukove lokalnih DJ-eva koji su privukli brojnu publiku. Na ovogodišnjem 53DE, neopterećenom stilovima i podžanrovima, na lokaciji Gradskog kupališta Petrinja - okruženi prirodom i rijekom Kupom, 15. srpnja plesat će se uz zvukove techna, melodic techna, twisted disca, afro house-a i soulful-a - u svim vrstama i felama, a službeni program čine poznata imena hrvatske elektronske glazbe, a to su Petar Dundov, Diskordia, Andlar, Kozlowski i Lana G.

Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore. Iako techno možda ne daje  dovoljno pojedinosti o njegovom stilu, Dundov definitivno širi horizonte onoga što publika zna i očekuje od žanra.

Nakon prošlogodišnjeg 53DE, inspirativni Andlar i techno duo Diskordia kojeg čine Darko Veble i Mario Vrbanac, se ponovno vraćaju na kupsku obalu gdje će publici uživo predstaviti nove materijale. Duet Diskordia, baziran u Amsterdamu, uvijek je plesnan i ekstatičan, dok je Andlarova glazba karakteristična po deep melodičnoj produkciji koju razvija i predstavlja isključivo kroz live setove koju su ujedno alternativa konvencionalnoj mas-produkciji elektronske glazbe.

Atmosferični Kozlowski koji je na elektronskoj sceni prisutan kao producent, organizator, promotor i DJ, poznat po eksperimentiranju s novim zvukovima, koncentrirano određuje koncepciju svog seta koji je uvijek pozitivno iznenađenje za plesače, dok iz kolektiva Soulectors čija je i osnivačica, Lana G ovogodišnjem programu donosi tračak razigranosti afričke kulture koji će zagrijati plesni podij i zaljuljati riječne valove zvukovima latino, afro, vocal & soulful house-a.

Ako ste se zaželjeli dobre elektronske glazbe, a imate spremne svoje plesne cipele - ovaj spoj svježine rijeke i prirode te pulsirajuće atmosfere velikog podija ispred state-of-the-art soundsystema  pravo je mjesto za vas ovo ljeto!

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..