Već u februaru Herceg Novi izgleda kao da je stiglo proleće, zahvaljujući čarobnoj mimozi – zaštitnom znaku crnogorskog primorja i čuvenog Praznika mimoze, po kojem su i ovaj grad i Crna Gora prepoznatljivi već više od pola veka. Ovogodišnje izdanje, pored karnevala, fešti, izložbi i mnogih drugih programa, donosi nešto potpuno novo! Specijalitet 54. Praznika mimoze je Winter Flower – jednodnevni muzički događaj pod maskama, u organizaciji Exita i Turističke organizacije Herceg Novi, na kojem će nastupiti maestro svetske house scene, misteriozni Claptone!

Najposebniji događaj u Crnoj Gori upotpuniće i muzičko ime regiona bez premca – Konstrakta, i to sa bendom Zemlja Gruva, uz lokalnu podršku mlade i talentovane Kejt i crnogorskih DJ-eva P.S. i Bodzie. Dani mimoze održaće se od 17. februara do 4. marta 2023. godine.

Najveći novitet ove godine – Exitov Winter Flower!
 
U sklopu 54. Praznika mimoze u subotu, 25. februara, biće održan Winter Flower, veliki jednodnevni muzički događaj pod maskama u organizaciji Exita i Turističke organizacije Herceg Novi. Naziv Winter Flower ili Zimski cvet upravo je Exitova posveta mimozi, jedinom cvetu koji cveta tokom zime, čime ovaj prirodni buntovnik time na jedinstven način nadilazi zakone i pravila. Prvi Winter Flower obeležiće premijerni crnogorski nastup jednog od najpopularnijh umetnika svetske house scene, maskiranog Claptonea, koji svojim žurkama oduševljava publiku širom sveta. Uz njega nastupa i regionalna žena godine, fantastična Konstrakta, zajedno sa grupom Zemlja Gruva. Lokalnu podršku daće šarmantna zvezda u usponu Kejt, uz predstavnike crnogorske elektronske scene P.S. i Bodzie. Winter Flower je specijalitet ovogodišnjeg izdanja, a očekuje se da će maskirani Claptone za maskiranu publiku prirediti jednu od najposebnijih večeri koje Praznik mimoze pamti.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..