Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim uslovima. Samo godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni međunarodni festival. Rockam Dorćol 2 održaće se u saradnji sa Rock Village festivalom u Dorćol Platzu 7. i 8. oktobra 2022, a nastupiće, 7. oktobra: M.O.R.T (Hrvatska), Vrpca (Crna Gora) i Sharks, Snakes & Planes...8. oktobra: Nikola Vranjković i Smena 8. Dostupne su dnevne ulaznice, kao i festivalski komplet karata.

Ulaznica za petak, 7. oktobar, košta 1.000 dinara, za subotu, 8. oktobar 1.300 dinara, a komplet ulaznica za oba dana 2.000 dinara. Mogu da se nabave na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i online, na tickets.rs.

M.O.R.T. skoro tri godine nisu nastupali pred domaćom publikom, te se njihov nastup 7. oktobra smatra pravom poslasticom festivala. Beskompromisni punk-blues bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa zavodi publiku širom regiona deceniju unazad. Energija i bezrezervno davanje stoje u svakom njihovom potpisu. A energije se nakupilo, jer su se jednako uželeli i oni beogradske publike, a i ovdašnji fanovi njihovih neponovljivih koncerata.

Prve večeri Rockam Dorćol 2 festivala nastupiće i Sharks, Snakes & Planes, kao idejni tvorci i domaćini festivala, a na njihov poziv i grupa Vrpca. Ovaj podgorički alt-rock bend  obeležava 10 godina postojanja, pa će slavljenički nastup imati i u srcu Dorćola.  Kroz angažovan tekst, muzika benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gde je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada.

Zvuči skoro neverovatno činjenica da u Beogradu postoji koncertni prostor u kojem Nikola Vranjković nije nastupao. Ali postoji - baš Dorćol Platz. Druge večeri Rockam Dorćol 2 festivala, 8. oktobra, prisutni će magiju njegovog koncerta doživeti i u ovom ambijentu. Kao svog gosta dovodi kantautora koji se potpisuje kao Smena 8, a koji će prilagoditi atmosferu novoj ekploziji zvuka koju Vranjković priprema sa svojom mnogobrojnom ekipom.

Foto: Jovana Milovanović / Skullcheez


 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..