Veliki Get EXITed događaj koji je sinoć održan pred više od 20.000 ljudi u Gradskom parku u Strumici, u organizaciji EXIT tima, uz maratonski muzički program u trajanju više od 10 sati, nadmašio je sva očekivanja brojne publike. Fenomenalnom atmosferom i energijom, uz izvrsnu posećenost koja je prevazišla kapacitet prostora u kom je događaj održan, ova je žurka parirala najvećim događajima u Makedoniji i nagovestila razmere novog Exitovog festivala čije je pokretanje planirano za sledeću godinu.

Svojim fantastičnim nastupima domaću, ali i publiku iz Bugarske, Grčke i Srbije, oduševila su vodeća imena svetske i regionalne muzičke scene – čuvena italijanska techno zvezda Deborah De Luca, globalni hitmejker, producent i DJ Mahmut Orhan, neprikosnovena balkanska trap kraljica Senidah, jedan od najpoznatijih regionalnih DJ-eva Kristijan Molnar, kao i lokalni izvođači Dina Jashari i Drugari, 21 Vek i DJ Goce SAF & DJ Chvare (Funky Fresh).

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom događaja u Strumici i objasnio da je Get EXITed uvod za festival koji će se održati 2023. godine – „EXIT porodica festivala je trenutno jedna od najbrže rastućih festivalskih grupacija na svetu sa 12 festivala u sedam država. Sigurni smo da su svi preduslovi tu da i Makedonija dobije jedan veliki festival kakav zaslužuje. Iz već 20 godina iskustva rada sa Exitom, vidim da je ovde prisutna energija koja je potreba da se desi jedan takav festival“ – smatra Kovačević.

Veliku Get EXITed žurku posetio je i gradonačelnik Strumice Kosta Kostadinov, koji je skrenuo pažnju na značaj ovog događaja u ovom trenutku – „Strumica večeras slavi, uoči velikog 8. septembra, dešava nam se divan i spektakularan događaj o kojem smo do sada mogli samo da sanjamo. Večeras u Strumici dešava se Get EXITed i ne treba trošiti reči da bi se shvatilo pravo značenje ovog muzičkog događaja“ – rekao je Kostadinov.
 
Deo Get EXITed muzičkog spektakla bio je i svojevrsni vinsko-gastronomski program koji je predstavio najbolje vinarije i lokalne proizvođače tradicionalnih specijaliteta makedonske kuhinje. Ceo projekat realizovan je uz podršku Vlade Severne Makedonije i opštine Strumica, kao nastavak sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ koji je održan pre nekoliko dana u Beogradu, a u okviru projekta „Otvoreni Balkan“ koji pruža prostor za unapređenje turizma i kulturne saradnje susednih zemalja regiona.
 
Ova letnja žurka za pamćenje napravila je odličan uvod za pokretanje velikog Exitovog festivala u Makedoniji, koji je planiran za sledeću godinu i koji će postati nova važna turistička atrakcija Balkana, koja je već prve godine popunila sve smeštajne kapacitete u Strumici i okolini.
 
EXIT je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope, koja pored samog Exita, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, ima 12 svojih festivala u sedam zemalja. Do sada je organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge.
 
Misija Exita od samog nastanka je povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i obogaćivanje kulturne ponude kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..