Objavljene su sve nominacije za najbolje muzičke video spotove MUZZIK VIDEO AWARDS 2K21. Jedinstveni festival muzičke i filmske umetnosti SEE regije predstavlja preko 120 izvanrednih kratkih muzičkih filmova nominovanih u 17 kategorija. Radovi, odnosno bendovi i izvodjači stižu iz različitih sredina, iz 24 grada regiona, a mnoge je Muzzik ekipa srela na promotivnoj turneji i objavi nominacija MVA 2K21 tokom aprila u Beogradu, Splitu, Nišu, Skoplju, Zagrebu, Banja Luci, Herceg Novom, Mostaru i Londonu.

Mario Đorđević iz nezaobilazne crnogorske atrakcije Who See je, između ostalog, rekao: „Super je što uopšte nešto postoji danas. Ranije uopšte nije bilo prostora za mlade umetnike. Posebno mi je zbog njih drago jer dobijaju prostor da se prikažu i da ih neko zapazi. Pogotovo mi je drago što čitava priča ima regionalni karakter i mislim da je ovo super prilika da se stacionira cela scena na jednom mestu. Na dobrom ste putu".

„Ljudi moji, pa je li to moguće? Ludnica, šta je ovo?”

Legendarna replika Mladena Delića opisuje na pravi način utiske o ovogodišnjoj video selekciji. Toliko mnogo sveže, drugačije, komunikativne i inspirativne muzike upakovane u sjajne video klipove.

Šibenski dokumentarista Ivan Živković je rekao: „Drago mi je što je Šibenik ponovo upisan na pop-kartu regije i nadam se da Blu Vinil tek najavljuje novu generaciju umetnika iz mog grada".

Od Ramba Amadeusa Muzzik ekipa je čula nešto neočekivano, kada je htela da ga poseti  u Herceg Novom: „Kakvo slavlje, kakve priče?! Crna Gora radi, nema se kad razgovarati, brod se neće sam dovesti u plovno stanje a sezona upravo počinje! Srećno i meni i vama s nominacijama i nagradama ali ovo je najpreče!”

Saša Antić, član čuvene ekipe TBF, roker i reper, prilikom najavljivanja ovog festivala, u razgovoru je rekao: „Predlažem ovima odgovornima i glavnima da uvedu i jednu kategoriju za „sijede repere”, ne repere koji sjede već one koji su posijedeli, ka ja; što mogu repat, da mogu mladi vidjet da se može repati kad posijediš”.

Snažan RESTART je definicija muzičkog trenutka na regionalnoj sceni.

Nakon prve, depresivne godine korone i spotova iz kuhinje, kupatila i sa terase, u pidžamama i papučama 2021. donosi potpuno drugačije slike, emocije i muziku i  tako vraća optimizam.

„Da, možemo reći da imamo jednu od najačih novih scena u Evorpi“, kaže selekcioni žiri ovogodišnjeg festivala. Sigurni smo da ćete se i vi složiti ako pogledate nominacije na stranici link >>

Ivan Katić iz grupe M.O.R.T je prokomentarisao: „Mi spotove obično radimo gerilski... Ovo što sam večeras video na konferenciji me je iznenadilo u pozitivnom smislu. Kada vidimo ostale grupe da rade profesionalno, nama je to oduševljenje svakako. Ali naš fazon jeste da bude jednostavnije, ali efektivnije. Svaka čast za ljude koji se trude”.

Kada se (ponovo) zaljubite u novu muzičku scenu i glasate za favorite, ekipi Muzzika ostaje da se nada da ćete sve te izvođače sresti uživo na predstojećim festivalima i koncertima. Stotine sati rada u kućnim muzičkim ateljejima su se defininitivno isplatili! Mnogi su bili jako vredni i dočekaće vas sa novim zvukom i uzbudljiviljim programom nego ikad.

Za vreme promocije MVA 2K21 u Skoplju, Boris Kakurinov iz makedonske grupe Duper nam je, uz smeh, rekao: „Mnogo mi se se sviđa što neko u region sluša našu muziku! Nas nema uopšte na društvenim mrežama, ne znam kako ste čuli za nas. Mislim da je muzika naša najbolja promocija. Što se ovog događaja tiče, moram da kažem: odlična promocija, odlično društvo, odlični spotovi, samo napred!”

Ove godine smo imali zadovoljstvo da se među nominovanima nađe veći broj izvođača iz Bugarske, od kojih su Grafa i Mihaela Fileva, Dara i Papi Hans ušli u uži izbor. Nadamo se da ćemo sledeće godine imati prijavljene autore i izvođače i iz drugih zemalja SEE regiona jer je produkcija sve bolja i raznovrsnija.

RESTART ne bi bio moguć da muzičarima u pomoć nije stigla kreativna umetnička podrška filmske industrije i umetnika. Izvanredni spotovi, koji produkcionom i kreativnom zrelošću daleko nadilaze moguće budžete. Dakle, nemoguće kreativno!

Čekaju Vas:  Stvor, Voodoo Popeye, Moussaka, Ab Re, Keni nije mrtav, Savana, Dzipsii, Artan Lili ft. Cane, Nikola Vranjković, KOIKOI, Repetitor, Albina, Sana Garić, Bojana Vunturišević, Zoi, Nina Badric, dram, Ana Stanić, Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Marčelo i Raid, SAJSI MC, Prti Bee Gee ft. Ajs Nigrutin & Dj Mrki, Kanda, Kodža I Nebojša, Turbo Trans Turisti, Sitzpinker, Superpaun, Vizelj, Iva Lorens,  Boyana ft. z++, tam, Van Gogh, Naked, Marko Louis, Marčelo i Indigo, Pretty Loud, Zaradsutra, Rambo Amadeus, Elune, Stereo Banana, Bohemija, UNDERFORCE, Kralj Čačka & Nina Bajsić, DOKTOR, Donkey Hot, Šarena pojava, Ida Prester, Porto Morto, Nika Turković, Zembo Latifa x Full Ferry x Bruns Lay, pocket palma, Mia Dimšić, Milošev feat. TBF, Alejuandro Buendija, Jelena Lopatić za Urban&4, Tea Žugec za The Gentlemen, Stefan Bundalo za KOIKOI, Tanita Rose za Koala Voice, Nikolina Majdak za Mayales, Janko Bošković za Stereo Banana, Nikolina Friganović za Sopot, Nataša Naneva za Swingers & Gelato Sisters, Ana Uršula Najev / Anamarija Asanović / Jagoda Kumrić za Cambi, Mirza Tanović za Dubioza Kolektiv, Porto Morto ft. Stil, Vlaho feat. ZSA ZSA, BluVinil, Mr.Lee & IvaneSky feat. DJ Demian, Polaridi, U pol' 9 kod Sabe, Mayales feat. Mary May, Mel Camino, Pokle, Gane Rimatore, Jonathan, Cambi & TBF ft. ST Koke, Banana Zvuk & Alejuandro Buendija, Luka Nižetić, kids from the sky, Aklea Neon, Tacoor, Šiza, Franka, The Screaming Wheels, Who see i CZIP, Sijenke, Rotko Stjuart, Bruda, Zoster, Sassja, SOPOT, Dubioza Kolektiv, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, Muha, Stoposto, Divanhana, Činčila, Koala Voice, MRFY, Zalagasper, SBO, Senidah,  Katalena, Swingers & Gelato Sisters, DUPER,Dina Jashari & Duke Bojadžijev, Funk Shui, Foltin, Grafa x Mihaela Fileva, Dara, Papi Hans, Toni Flego za Jonathan, Dora Šesto za Milošev Ft. TBF,  Lara Frgačić i Endi Schrotter za Mel Camino, Anja Milosavljević, Aleksandra Obradović za Eluna, Mario Jukić za Polaridi, Larisa Lipovac Navojec za Luku Nižetića, Radostina Tocheva za Grafu I Mihaelu Filevu, Staša Stanković, Nataša Gvozdenović za Bojanu Vunturišević, Tena Kostanjšek i Anđelka Pelinović za U Pol' 9 kod Sabe; Luna Beluhan, Dina Ekštajn za Mayales.

Dakle, u 17 ovogodišnjih kategorija nalazi se više od 150 izvođača i autora a za njih možete glasati putem linka mva2021.muzzik.tv

Glasanje će biti otvoreno do 20. maja 2022. a posle toga nas očekuje veliko finale konkursa Muzzik Video Awards 2K21 i svečana dodela nagrada!

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..