Peta svečana dodjela Nagrade Ambasador elektroničke muzike, koja je dodijeljena u 28 kategorija za najbolja ostvarenja u 2020. godini akterima regionalne elektroničke scene, održana je 19. marta 2021. u Centru Gervais u Opatiji. Dodjela nagrade, koju organizira udruga Klubska kultura, okupila je u Opatiji predstavnike elektroničke muzičke scene iz čitavog regiona, a nagradu Ambasador je osvojilo čak šest izvođača i projekata iz Srbije; u kategoriji regionalno izdanje godine nagradu je osvojio Andrew Meller za pjesmu Sadcited (Sola), za najbolji konceptualni video stream godine nagrađen je Time Code,  a za regionalni album godine Digging For the Good Stuff Dejana Milićevića objavljen na Tit Zero etiketi.

Nagradu za najbolju regionalnu radijsku emisiju osvojio je Noćni program Radija Beograd 202 koju vodi Kristijan Molnar, a Blender w/ Marco Carola održan u beogradskom Hangaru odnio je nagradu najboljeg regionalnog eventa godine. U kategoriji video serijala godine bilo je čak pet nominiranih iz Srbije, a nagradu je osvojila emisija Rejvizija koju produciraju Lošmi Rejver i Miloš Vujović.

Dobitnici nagrada iz Srbije zbog epidemiološke situacije nisu mogli putovati u Opatiju pa su se publici na dodjeli obratili putem video poruka. “Veliko hvala svim kolegama na ovoj nominaciji i na podršci, hvala mojoj ekipi na 202 jer radio uvek podrazumeva timski rad i od srca hvala svim slušaocima, njima sam nadam se makar po neki minut olakšao u prošloj godini, a potrudit ću se da to činim i u prošloj.” rekao je Kristijan Molnar u video obraćanju.


Više informacija o Ambasador nagradi na webu i društvenim mrežama:
www.ambasador.hr /nagrada.ambasador / facebook.com/nagrada.ambasador

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..