Prvo izdanje konferencije Great Wall Media Festival, 26. novembra 2020. godine, bit će posvećeno glazbi i muzičkoj industriji, o kojoj će na temu autorskih prava, digitalnih platformi za internetski prijenos muzike i organizacije koncerata i turneja raspravljati govornici iz Kine i Hrvatske. Na konferenciji sudjeluju Ana Rucner, Jacques Houdek, Zvjezdan Ružić, Ines Tričković, Tamara Obrovac, Memory Bai, Xiaomei Deng, Li Xiaochunan, Mak Murtić te mnogi drugi. Moderator konferencije je prof. dr. sc. Ivo Josipović. Cilj ove međunarodne konferencije je postati platforma koja će trajno povezivati hrvatske i kineske medijske djelatnike.

Kroz pozitivne primjere probudit ćemo motivaciju i upoznati gledatelje s mogućnostima koje pruža najmnogoljudnija zemlja svijeta, poručili su iz organizacije Konferencije. Jačanjem i povećanjem opsega suradnje na području kulture, kreativnih industrija i marketinga te brendiranjem kulture i razvojem kulturnog turizma Great Wall Media Festival će nastojati biti most suradnje između dviju zemalja.

Partneri konferencije su Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) i pripadajuća stručna Služba zaštite autorskih prava (ZAMP), Regionalno udruženje nezavisnih diskografa (RUNDA), Hrvatska diskografska udruga (HDU), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatsko-kinesko društvo prijateljstva i Croatia Records. Konferenciju je podržalo i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, konferencija se održava u online obliku i moći će se besplatno pratiti putem internetskog prijenosa kojem će se moći pristupiti putem web stranice greatwall.hr.

Za izvršnu organizaciju konferencije, kao i za organizaciju pratećih manifestacija i popratnih programa te poslova odnosa s javnošću, odgovorni su Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu i agencija Merak Media.

LIVE STREAM
 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..