Međunarodni festival nove muzike RING RING, dvadesetčetvrto izdanje održaće se od 15. do 20. maja 2019, u Studentskom kulturnom Centru i Studiu 6 Radio Beograda. Ovogodišnje, još malo pa jubilarno izdanje najdugovečnijeg festivala drugačije muzike u Srbiji će obeležiti dve svetske premijere i veliki broj solo nastupa. Kao i tokom svih godina Ring Ring kreira trendove i pred domaću publiku dovodi umetnike iz celog sveta, čija kreativnost zaslužuje pažnju, a čiji koncerti izazivaju dugotrajne rasprave i divljenje. Da domaći muzičari pripadaju tom krugu inovativnih umetnika,  da nastupaju ravnopravno sa svetski značajnim imenima, pokazaće i ovogodišnji festival.  Naši umetnici će učestvovati u dve svetske premijere.

Od svetski priznatih umetnika skrećemo pažnju na dvoje vrhunskih džez pijanista – Satoko Fujii iz Japana i Achima Kaufmanna iz Nemačke, koji prevodi svoj trio. Kad je klavir u pitanju njima će parirati Nataša Penezić sa svojim programom “Piano & Voices”, kao i sve traženija improvizatorka Marina Džukljev.

Dok je za neke poput Duthoit, Hautzingera, Kocha, Kochera ovo novi susret sa publikom u Srbiji, dotle vrhunski free jazz svirači Daniel Levin i Edoardo Marraffa imaju svoj koncertni debi pred beogradskom publikom.

Ulaznice i kompleti se mogu nabaviti, počev od 3. maja u Kafeu SKC-a i to 1.600 dinara za komplet ulaznica, a za pojedinačke nastupe cene su sledeće – 15., 16. i 17. maj po 500 dinara za veče, a za 18. i 19. po 300 dinara za veče.

Program festivala Ring Ring:

15.05. SKC od 20.00

Eseji o Mikrofoniji (Srbija)
Metamorphic songs (Srbija/Austrija/Francuska)  učestvuju Svetlana Spajić,
Marina Džukljev, Tijana Stanković, Isabelle Duthoit, Lav Kovač, Franz Hautzinger,
Bogdan Ranković, Ervin Malina

16.5. SKC od 20.00

Isabelle Duthoit & Franz Hautzinger (Francuska/Austrija)
Natsuki Tamura & Yoshino (Japan)
Satoko Fujii (Japan)

17.5. SKC od 20.00

Nataša Penezić (Srbija)
Daniel Levin (SAD)

18.05. SKC od 20.00

Edoardo Marraffa (Italija)
dieb 13 (Austrija)

19.05. SKC od 20.00

Antez (Francuska)
Hans Koch/Jonas Kocher/Gaudenz Badrutt (Švakcarska)
20.05. Studio 6 Radio Beograda od 21.00
Achim Kaufmann trio »Grünen« (Nemačka)

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..