Festival Belgreat, koji će premijerno biti održan ove godine, 27. i 28. jula na plaži Lido, dovodi nam neka od najvećih imena svetske DJ scene! Veteran elektronske muzike i pionir španske scene, Cristian Varela, priprema trake za najveću letnju žurku u Beogradu, ali i novi, uzbudljivi autor, Britanac wAFF, koji po prvi put dolazi u Srbiju, specijalno za nastup na ovom festivalu. Cristian Varela poznat je najširoj publici kao jedan od najznačajnijih utemeljivača elektronskog zvuka i inovatora koji je među prvima zakoračio u izazov live setova, ali i kao čovek iza legendarnog lejbla Techno.

Specifičan zvuk rezultat je njegovog dugogodišnjeg rada u više oblasti - i kao DJ, i kao producent, i kao muzičar, i kao kompozitor. Tokom 25 godina karijere bio je dobitnik preko 40 nagrada, a danas važi za ambasadora španskog tehna.

S druge sttrane, mladi wAFF je izdao singl "Vibrationz" za Drumcode, a njegovo gostovanje na Paradise DC-10 2015 na Ibici ostaje legendarno. Potpisuje neponovljive hitove kao što je "Freaks" za Cocoon Svena Vätha, kao i fantastično fanki "Break a Sweat" koju je snimio zajedno sa kolegom iz Španije, don Cuarterom, za Moon Harbour iz Lajpciga. Njegova profesionalna biografija izdvaja se po nizu saradnji koje su rezultirale apsolutnim hitovima - ističu se trake koje je radio sa miljenicima scene kao što su Eats Everything, Patrick Topping, Cuartero i Argy, ali i remiksima numera kojima su se proslavili Groove Armada ("Final Shakedown"), Fur Coat ("There's No Time"), Hot Since 82 ("Plains and Trains"), zatim Mike Gill i Robert Owens ("In the Mist").

Ovog leta wAFF i Varela postaju deo zvezdane ekipe koja će vas za pultom na Lidu povesti na egzotično putovanje, zajedno sa tvorcima neponovljivog zvuka kao štu su Vinicius Honorio, Felix da Housecat, Goldie, Cristian Varela, Wise D & Cobe, Coeus, Andrew Meller, Ilija Đoković i mnogi, mnogi drugi.

Early bird akcija je u toku - festivalske ulaznice već su u prodaji, po ceni od 1490 dinara, na svim Eventim prodajnim mestima, kao i online na njihovoj stranici: ovde

Kupi svoju kartu na vreme i - usudi se da zakoračiš u džunglu!

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..