Nakon ispunjenog obećanja i ponavljanja line up-a s nesretno neodržanog posljednjeg dana devetog Ferragosta, jubilarno deseto izdanje festivala na Orahovačkom jezeru počinje puniti svoj program. Tako uz bendove Bajaga i Instruktori, Elemental, SIX PACK, pipschips&videoclips, Mašinko, Bad Copy, Lady Jelena, Lovely Quinces, Miki Solus, Laka, Ognjen Čudnoređe Bašić, Fajrunt, Domagoj Šimek, Beat Busters - Prva tri potvrđena nova imena, koja će nastupiti od 3. do 6. avgusta, su kantautorica fantastičnog vokala Luce te dva beogradska predstavnika – Sajsi MC, žena zbog koje se uskomešao glazbeni Balkan i Repetitor, nove regionalne zvijezde alternativnog rocka.

Luce se na Ferragosto vraća nakon dvije godine. I ovoga puta akustično, Zagrepčanka će na deseto izdanje doći s posve novim pjesmama na kojima u posljednje vrijeme intenzivno radi, a posjetitelji neće ostati zakinuti ni za njene dosadašnje hitove kao što su „Možda mi“, „Vraćam se“ i „Sama ostajem“.

Luce – „Vraćam se

Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, trenutno je jedna od najtraženijih reperica na ovim prostorima, a njezini britki tekstovi posljednjih nekoliko godina dižu prašinu na prostoru cijeloga Balkana. Iako je ostvarila nekoliko zanimljivih suradnji s mainstream glazbenicima, Sajsi MC čvrsto stoji pri svojemu da nijedna socijalna i kapitalizmom obojena tema ne ostane bez njenog komentara. Na Ferragostu ćemo je gledati prvi put.

Sajsi MC – „Nadrkano hodanje

Repetitor je od samog pojavljivanja na regionalnoj sceni 2005. godine uspio sakupiti veliki broj poklonika, u Zagrebu su nedavno napunili veliki pogon Tvornice, a na Ferragosto se također vraćaju nakon dvije godine. Njihov aktualni album „Gde ćeš“ zasigurno će zauzeti visoke pozicije na godišnjim listama najboljih albuma u cijeloj regiji, a Beograđani će na desetom Ferragostu pokazati zašto je hype oko nove srpske scene u potpunosti opravdan.

Repetitor – „Suženi snovi

Ulaznice za deseto izdanje Ferragosto JAM-a službeno su u prodaji od ponedjeljka, 19. prosinca i možete ih kupiti putem sustava Entrio. Prvi blagdanski kontingent festivalskih ulaznica "od Božića do Božića" u prodaji su po 65 kuna. Broj ulaznica po toj cijeni ograničen je, a možete ih kupiti do 8. siječnja ili do isteka zaliha.

Ferragosto Winter JAM

Kako bi skratili čekanje do kolovoza, Ferragosto najavljuje i zimsko druženje! U Vintage Industrial Baru (Savska 160) 20. siječnja sprema se pravo mini izdanje festivala. Još uvijek nisu poznati svi izvođači, ali za sada znamo da će na dvije pozornice u jednoj večeri nastupati Debeli Precjednik, Luka Tomaš (Kinoklub), Rochelle, Rochelle, Gužva u 16-ercu te Marin Šulentić (Mašinko) & Pavle Jovanović (Peek 3). Na Ferragosto Winter JAM-u moći ćete osvojiti ili, ako ste manje sretne ruke, kupiti svoje ulaznice za Ferragosto JAM10 i festivalski merch. Ulaznice za zimsko mini izdanje festivala u Vintage Industrial Baru u prodaji su po cijeni od 30 kuna do kraja godine, zatim se penju na 45 kuna, a na dan događanja za njih ćete izdvojiti 60 kuna. Možete ih pronaći na službenim prodajnim mjestima u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Vintage Industrial Baru i Kavezu (Savska 160) te online putem sustava Entrio (do Nove godine).

Za sve novosti, kao i sljedeće objave novih izvođača, pratite službenu Facebook stranicu Ferragosto JAM-a.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..