Udruženje nesvrstanih umetnika (UNU) ima zadovoljstvo da najavi nastup Munchies sound system-a iz Pule, koji će biti održan u subotu 29. oktobra, u klubu Sijuks u Beogradu. Oni će Beograd posetiti u sklopu dvomesečne turneje koja obuhvata Srbiju, Hrvatsku i Austriju. Zanimljivost je da ovu četvoročlanu grupu iz Pule pored selektora (didžejeva) i vokalne sekcije (singjay/MC), čini i veoma snažan specijalni zvučni sistem, napravljen po uzoru na legendarne jamajčanske, engleske i italijanske projekte kao što su King Tubby’s Hometown Hi-Fi, Channel One, Aba Shanti-I, Rockers Dub Masters I drugi.

Treba reći da su ovakvi DIY (uradi sam) projekti izgradnje zvučnih sistema, prethodnih godina postali veoma popularni i širom regiona, i danas nije ništa udno videti brojne slične projekte i događaje u Bukureštu, Temišvaru, Budimpešti, Puli, Istanbulu, Sarajevu, Sofiji ili Atini.

U Beogradu će medjutim, ovo biti prvi dogadjaj ove vrste, a ujedno i  prvo gostovanje Munchies sound system-a u Srbiji. Grupa iza sebe inače ima veliki broj nastupa na dogadjajima I festivalima u Hrvatskoj, kao što su Teachingz in Dub u Rijeci, Irie Garden u Zagrebu, Epic Dub Session Osijeku, Lost Theory, Dub Colony, Tides of Youth, Seasplash, Overjam, Dub Freeqs. Imali su priliku da sarađuju I sa brojnim inostranim izvođačima, kao što su Vibronics, Madu Messenger, Resistance in Dub, Egoless, Dubble i Indica Dubs.

Gostovanje u Beogradu se realizuje uz podršku Evropske kulturne fondacije (ECF), sa kojom UNU već treću godinu u nizu pomaže rege umetnicima iz regiona da posete Srbiju, i ostvare saradnju sa domaćim izvođačima i organizacijama. 

Pored Munchies sound system-a iz Hrvatske, na dogadjaju će nastupiti i izvodjača i iz Srbije i Albanije. Medju njima su Ital Vision, Natty Riddim, ViVi selectress, Lewangz kao i Emir E Mardan. Ulaznice za dogadjaj se mogu kupiti na dan događaja, po simboličnoj ceni od 300 dinara. Deo prihoda od prodaje ulaznica je namenjen za uređenje autonomnog kulturnog centra Egzoprostor.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..