Novinari londonskog portala Data Transmission, jednog od najuticajnijih svetskih medija o nezavisnoj elektronskoj muzici, uvrstili su ovogodišnji EXIT u svoj novi serijal video reportaža koji pokrivaju elektronske scene širom sveta. "Data Transmission putuje svetom i istražuje lokalne scene, saznajući informacije od lokalnih ljudi, bilo da se radi o putovanju na veliki festival ili mali rejv u zabačenom delu sveta", navodi se u opisu novog serijala i dodaje "Prvi put u novom serijalu otišli smo na EXIT festival u Srbiji da oktrijemo više o istoriji srpske elektronske muzike i tamošnje scene, te kako se razvijala tokom godina. Fokusirali smo se na to kako je EXIT pomogao da se promeni kultura u Srbiji i kakav uticaj je to imalo na celu zemlju".

The Trip: Serbia and Exit Festival

Među sagovornicima su i Tijana T, John Belk i Lag, te osnivač i direktor EXIT festivala, Dušan Kovačević, koji su u razgovoru su otkrili kako je izgledala Srbija pre revolucije u našoj zemlji i koliko je rejv kultura tada bila neophodna. Od socijalnog aktivizma za vreme Slobodana Miloševića, preko švercovanja ploča iz Mađarske, do muzike koja je dala glas jednoj generaciji, Data Transmission je dao zanimljiv presek onoga što se dešavalo na elektronskoj sceni Srbije u poslednjih dvadeset godina.

Za EXIT Leto ljubavi 2017. već 20.000 prijavljenih za ulaznice!

Skoro godinu dana pre narednog EXIT festivala, koji će se održati od 6. do 9. jula 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, za ulaznice se prijavilo čak 20.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta! Registracija je završena i ovih 20.000 fanova imaće prvi priliku da nabave neke od veoma ograničenog broja najpovoljnijih ulaznica. Nakon ovogodišnjeg, najposećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, EXIT festival 2017. slaviće 50 godina od čuvenog "Leta ljubavi" (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet. Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi prve su asocijacije na "leto ljubavi" i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..