Muzička rep rejv senzacija DIE ANTWOORD nastupiće u subotu, 11. juna u staroj Ciglani Beograda, u okviru umetničke kolonije DEV9T, kao zagrevanje pred ovogodišnji EXIT festival! Noć pod nazivom EXIT NA DEV9T predstaviće Die Antwoord na vrhuncu karijere i to na lokaciji koja neodoljivo podseća na njihove upečatljive spotove! Die Antwoord - Enter The Ninja Famozni trojac iz geta Južnoafričke Republike uzdrmao je muzičku scenu svojom provokativnom pojavom i muzikom, koju prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi.

Na EXIT festivalu slušali smo ih premijerno još 2010. godine, a na beogradski DEV9Tstižu na veći nego ikad! Die Antwoord dolaze konačno u Beograd i to na vrhuncu slave, nakon što su pokorili svetske top liste 2014. godine sa albumom "Donker Mag" sa vrha svetskih top lista. Front-tandem Ninja i Yo-Landi nedavno su veliki uspeh doživeli i sa ulogama u filmu “Chappie” proslavljenog reditelja Nila Blomkampa, gde igraju ulične gangstere koji igrom slučaja postaju “roditelji” robota-heroja sa razvijenom veštačkom inteligencijom.

Die Antwoord - I Fink U Freeky

Kontraverzni sastav iz Kejptauna, osnovan 2008. godine, donosi mešavinu uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva sa margine savremenog društva. Njihovi beskompromisni i krajnje autentični nastupi su fuzija audio-vizuelne umetnosti praćene izuzetnom euforijom i gotovo distopijskim motivima savremenog društva. Die Antwoord pišu provokativne, duhovite, ponekad i morbidne tekstove, čiji upečatljivi motivi i snažne  poruke ujedinjuju rejvere, rokere, repere i generalno pripadnike brojnih supkultura širom sveta. Nije redak slučaj videti ih u društvu Džoni Depa, Merilin Mensona i Skrileksa, sa kojima su nastupali i uživo: ovde

Zamišljen kao kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture, uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradu će u od 10. do 18. juna biti održan drugi DEV9T. Naime, DEV9T je ove godine Portal. To je tema u koju se upuštamo. I tim povodom vas pozivamo da zajedno sa nama prođete proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji potajno hrani i uzbuđuje. Pozivamo vas da pokažete  drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku prvenstveno vama, a onda i svetu oko vas. Pozivamo vas da prođete kroz portal i stvarate dalje.

Koncert benda Die Antword će biti samo jedan od sadržaja u tom procesu kreativnosti i biće realizovan u saradnji sa EXIT festivalom. Za ovaj muzički trojac je rezervisan drugi dan, što obećava sjajan početak i dobru energiju na kojoj ćemo se voziti, sve dok se DEV9T ne završi. Bićete zaprepašćeni i radovaćete se. Potpuno zbunjuju, ali zabavljaju. Ne pokušavajte da se oduprete.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 25. aprila.

Od ponedeljka će u prodaji biti ograničena količina ulaznica po ceni od 1,990 dinara, nakon čega će cena ulaznice iznositi 2,490 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 2,990 din.

Napominjemo da će devetodnevni kompleti ulaznica za DEV9T, po ceni od 1990 din biti pušteni u prodaju 10.05.2016., dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 din za petak i subotu i 250 din za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala. Ulaz na Dev9t “specijal” događaje, među kojima je i Die Antwoord će se posebno naplaćivati. Ovaj koncert je samo jedan od DEV9T specijala za koji važi posebno kupljena karta, ali i DEV9T donatorske ulaznica čija cena za devet dana iznosi 9000 dinara.

Prodaja ulaznica će se vršiti putem prodanih mreža Gigstix i Eventim, kao i online putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..