U punom Gradskom kulturnom centru Užice otvoren je četvrti humanitarni NEXT festival. Dnevni program je bio posvećen ljubiteljima ekstremnih sportova i hip hop muzike. Otvoren je prvi zatvoreni skejt bazen Kotlarnica u Srbiji na radost užičkih skejtera, a koji su danas isprobali i ekstremni sportisti iz mnogih gradova Srbije. Na inicijativu udruženja Shift 2, a uz novčanu pomoć fondacija Trag i Divac, Ministarstva omladine i sporta, buregdžinice Blue Moon iz Užica, kao i mnogo drugiih privatnih kompanija i lica. Skejt bazen je otvorio Dimitrije Stojmenov, skejter i jedan od inicijatora ovog projekta.

Nakon otvaranja Kotlarnice održano je skejt takmičenje, a nagrade su dodeljene svim učesnicima kao podstrek da nastave da se bave ovim sportom. Prateći muzički program se održavao na 031 Republic stejdžu, a muzičku podršku mladim skejterima su pružali bendovi Tremendum i Sick Touch.

Večernji program je započeo perspektivni lokalni rok bend Eastock na Public stejdžu i svojim autorskim ali autentičnim interpretacijama rok hitova zagrejao publiku za zvezde večeri – Električni orgazam, koji su i otvorili festival obradom čuvenog hita The Locomotion. Zatim su publiku prošetali kroz svoj tridesetogodišnji repertoar i hitove poput Bejbe ti nisi tu, Kapetan esid, Da si tako jaka i naravno Igra rock ‘n’ roll cela Jugoslavija. Nakon njih je Sevdah Baby započeo svoj nastup pesmom Beton Lady, a publika nije ni slutila šta ih čeka! Pevačica Djixx svojom neobjašnjivom energijom naterala i najumornije da igraju do kasno u noć na podijumu i bini, a nastup su završili svojim hitom Tri poljupca, a publika ih je ispratila gromoglasnim aplauzom. 

Na 031 Republic stejdžu čast da prvi nastupe pripala je domaćem di-džej dvojcu Luki Vukoviću i Ivanu Radojeviću, koji su sve popularniji širom Srbije, a i u regionu. Nakon njih nastupio je mladi di-džej kolektiv DBDZ iz Beograda, a veče je zatvorio Goya.

Drugog dana NEXT festivala na Public stejdžu nastupaju zvezde domaće reggae scene Eyesburn, Del arno bend i Mašta Bašta, dok će na 031 Republic stejdžu nastupiti trenutno najaktuelniji domaći di-džej-evi Nikola Vemić, Kristijan Molnar, dok festival zatvara najpriznatiji srpski di-džej Marko Nastić.
Podsećamo da NEXT festival od samog osnivanja ima humanitarni karakter tako da će i ove godine, glavni organizator Shift 2 u saradnji sa Fondom B92 sva prikupljena sredstva donirati za opremanje Opšte bolnice Užice.

Još uvek imate mogućnost da nabavite jednodnevne karte po ceni od 600 dinara na biletarnici GKC-a, u Win-win radnjama i online na www.ddtickets.rs i tako ne propustite drugo veče festivala.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..