Autorka nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike, i muzicka snaga legendarne grupe Faithless, Sister Bliss nastupice 15. jula na Dance Paradise bini treceg Sea Dance festivala. Slavna umetnica iz Londona je pisala muziku za muzicke himne poput "God is DJ", "Insomnia", "We Come 1", "Music Matters", "Salva Mea" uz pomoc kojih je Faithless ušao u istoriju moderne muzike kao jedan od najbitnijih bendova u istoriji elektronske muzike sa preko 15 miliona prodatih albuma.

 

 

Sister Bliss ima brojne singlove i dva samostalna albuma, a saradivala je sa imenima kao što su Boy George, Dido, Example ili Robert Smith (The Cure). Nastup na Jazu potvrdio je i najbolji ruski DJ duo Filatov i Karas, tvorci remiksa "Don't Be So Shy" koji je u prethodnih 6 meseci izrastao u jedan od najvecih planetarnih hitova, osvajajuci top liste po celom svetu. Njima se pridružuje i beogradski bend S.A.R.S, koji ce na Sea Dance festivalu proslaviti 10 godina rada. Na Jaz stižu i velike zvezde bass scene, kultni DJ i producent, glumac i vizuelni umetnik Goldie, te lider novog drum&bass zvuka Shy FX, kojeg prati cuveni MC Stamina. Dobitnici MTV Best Adria Act nagrade i miljenici regionalne publike, kotorski hip-hop tandem Who See i ove godine ce biti domacini glavne bine festivala. Sada vec rezidenti festivala, Dedduh i Noyz izvešce neke od najopularnijih hitova poput „Ðe se kupaš“, „Nemam ti kad“, „Dinamida“, „Nije preša“ i mnoge druge.

 

VIDEO: ovde 

 

Ulaznice po poklon ceni samo do petka, 15. aprila u ponoc!

 

Ulaznice za Exit festival po poklon ceni od 5.990 dinara, sa popustom od cak 55%, bice dostupne još svega desetak dana, do petka, 15. aprila u ponoc. Takode, i promotivne ulaznice za Sea Dance festival po ceni sa 60% popusta od 3.990 dinara bice dostupne samo do 15. aprila, nakon cega ce cena biti viša!


Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te u prodajnoj mreži Gigs Tix na preko 60 prodajnih mesta u 25 gradova širom Srbije. I ove godine ljubitelji Exit Avanture imaju mogucnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski racun za kupovinu kompleta ulaznica po ovim cenama i da ih OTPlacuju na rate sve do 30. juna! U toku je i prodaja povlašcenih ulaznica za srednjoškolce i studente po cenama od 5.999 dinara za Exit Avanturu, te 5.499 dinara za Exit festival, a ulaznice su dostupne u prodavnicama Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, Mikser House u Beogradu i online preko www.gigstix.com. Putem sajta exittrip.org prodaju se i turisticki aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 65 evra za Exit ili 89 evra za celu Exit Avanturu.

 

Ljubav prema muzici Sister Bliss, pravim imenom Ayalah Deborah Bentovim, ispoljila je još sa pet godina kada je pocela da svira klavir, a ubrzo nakon toga i ostale instrumente: violinu, saksofon, flautu i bas. Odmah na pocetku karijere 1987. godine izdvojila se na house DJ sceni svojim raskošnim talentom. Vrlo brzo upoznaje kolegu producenta Rolla sa kojim pocinje da piše i snima zajedno. Njihova saradnja konacno je kulminirala u novom studijskom projektu – Faithless, gdje su zajedno sa Maxom poceli da stvaraju novi zvuk miješanjem dancea, hip-hopa, bluesa, folka i klasicne muzike. Svoj talenat pokazala je i radeci muziku za film, TV i pozorište. Medu tim projektima je i muzika koju je radila za filmsku verziju kultne serije "Sex & The City 2", kao i ostvarenje "The Beach" oskarovca Deni Bojla. sa Leonardom di Kaprijom u glavnoj ulozi. Nakon višegodišnje pauze Faithless se prošle godine ponovno okupio, sa željom da ponovo sviraju uživo. U okviru povratnicke turneje, canovi sastava su prošle godine na Exitu proslavili 20 godina rada uz spektakularni nastup na glavnoj bini!

 

DJ dvojac Alex Karas i Dmitry Filatov, nastupice na Sea Dance festivalu 16. jula. Nakon gotovo 10 godina samostalnih nastupa širom sveta, solo izdanja za neke od najeminentnijih etiketa poput Universal Music, Warner Music itd. 2012. godine odlucili su da udruže svoje snage. Nakon sjajnog uspeha koji su pocetkom 2015. godine postigli sa remiksom singla francuske pjevacice Imany "The Good, The Bad and The Crazy", dvojac je nastavio saradnju sa njom. Vrlo brzo se u etru zavrtio remix numere "Don't be So Shy" koji je osvojio platinasti tiraž, a ujedno se našla i na listi najtraženijih singlova muzicke platforme  Shazam.

 

Britanska muzicka zvezda Goldie, nastupice 14. jula na glavnoj bini Sea Dance festivala. Živa ikona drum&bass pokreta i osnivac pionirske diskografske kuce "Metalheadz" proslavio je 20 godina od izlaska najuticajnijeg drum&bass albuma, prvenca "Timeless". Pored sjajne muzicke karijere Goldi je prepoznatljiv i po glumackoj karijeri koju je zapoceo u filmu ‘Everybody Loves the Sunshine’ rame uz rame sa Dejvidom Bouvijem. Ta uloga mu je osigurala i mesto u filmskoj ekipi kultnog ostvarenja Gaj Ricija 'Snatch’, kao i ulogu lošeg momka u Džejms Bond klasiku ‘The World is Not Enough’. Princ od Velsa u februaru je urucio Goldiju orden MBE cina (Member of the Most Excellent Order) za njegov muzicki doprinos, doprinos televiziji i filmskoj industriji, kao i zbog rada u mnogim dobrotvornim organizacijama.

 

Shy FX se pojavio 1994. godine singlovima "Gangsta Kid" i "Sound Of The Beast", nakon cega je usledio vec pomenuti klubski hit "Original Nuttah", koji je ostvario vrtoglavi uspeh i osvojio klubove i top liste širom sveta. A nakon toga su stigli i"The Message", "Wolf" i "Bambaataa", koja je 1997. proglašena pesmom godine. Lista njegovih saradnika sadrži vodeca imena britanske scene kao što su Emeli Sande, Chase&Status, Dave Rodigan, Pete Tong, Dizee Rascal, Ms. Dynamite, London Grammar i drugi.

 

Glasnici društvenih tema i problema “obicnog” coveka, beogradski sastav S.A.R.S., nastupice na glavnoj festivalskoj bini 14. jula, u okviru slavljenicke turneje povodom (prvih) 10 godina karijere grupe. Publika na Jazu imace priliku da cuje i premijerno izvodenje numera koje ce se naci na novom albumu sastava cije objavljivanje je planirano za maj mjesec. Grupa S.A.R.S. je do danas uz šest albuma, na kojima se nalaze brojni hitovi "Budav lebac", "Ratujemo ti i ja", "Debeli lad", "Rakija", "Lutka", izdala i devetnaest spotova, od kojih je cetrnaest skupilo preko milion pogleda na Youtubeu.

 

Who See klapa, koju cine Mario Ðordevic Nojz i Dejan Dedovic Dedduh, nastupice na glavnoj festivalskoj bini 15. jula. Popularnost van granica Crne  Gore stekli su zahvaljujuci sjajnom hit singlu 'Reggaeton Montenegro'. Spot za pomenutu numeru plasirao se medu 100 najboljih u svetu, a vrlo brzo publika u regionu im je svojim glasovima podarila i prestižnu titulu MTV Best Adria Act. Poslednji album doneo je brojne hitove kao što su naslovna numera "Nemam ti kad", te "Pušti daola", "Dinamida" i "Prevaspitavaj decu".

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..