Katastrofalne poplave koje su pogodile Srbiju motivisale su domaću Hip Hop scenu da se vanredno okupi na specijalnom humanitarnom izdanju najvećeg domaćeg hip hop dogadjaja “Svi kao jedan“. Ovaj inače simboličan naziv festivala još više dobiće na značaju u prilici kao što je ova, kada će preko 50 domaćih izvođača nastupiti bez honorara radi prikupljanja što većih sredstava za pomoć ugroženima od poplava.

 

Gru, Prti Bee Gee, VIP, Struka, C-YA, Bvana, Gazda Paja i Djans, LTDFM, Bege Fank i Marlon samo su neka od imena domaće rep scene koja će svojim nastupom u subotu 28.juna pokušati da skupe što veću pomoć za ugorožene u poplavama. Plan je da se festival održi u Travničkoj ulici, koja bi za ovu priliku bila zatvorena, a u slučaju kiše, žurka bi se prebacila u Depo magacin.  Na ovom posebnom izdanju festivala nastupiće i gost iz inostranstva, kanadski tandem pod nazivom “Babylon Warchild“ koji će sa svoje evropske turneje skrenuti rutu i pre Sofije i Budimpešte doći u Beograd kao podrška ovoj humanitarnoj akciji domaćih repera.


Cena ulaznice u pretprodaji je simboličnih 400 RSD i može se kupiti u Kobazz skejt šopu u ulici Maršala Birjuzova 9, kao i u Zla-Zla šopu u TC Sremska na drugom spratu. Cena ulaznice na veče događaja iznosiće 600 RSD.


Hip Hop festival “Svi kao jedan“ predstavlja najveći regionalni dogadjaj posvećen hip hop kulturi. Svoje prvo izdanje doživeo je 2011. godine u Beko hangaru kada je po prvi put na jednom mestu okupljena cela domaća hip hop scena. Od tada se dešava jednom godišnje i menja lokacije održavanja.


Prošle godine je organizovano najveće izdanje ovog festivala, kada je za četiri vikenda u junu organizovano ukupno sedam manjih dogadjaja i glavni muzički program, sa ukupnom posetom od skoro 12.000 ljubitelja hip hop kulture.
Pored rep muzike, glavni elementi ove globalno popularne supkulture su i DJ-ing, brejk-dens, grafiti, skejt, roleri i bmx, kao i druge vrste kreativnih disciplina koje su nastale i razvile se iz hip hopa, pa ih tako i festival “Svi kao jedan“ u potpunosti promoviše kao svoje sastavne sadržaje.


Za sve dodatne informacije možete pratiti zvaničnu facebook stranicu festivala – Svi kao jedan, hip hop zajednica.
 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..