Keyboard Days je prvo izdanje festivala posvećenog muzici za instrumente sa dirkama koji će biti održan iz dva dela tokom juna i septembra 2014. godine. Festival je nastao kao neophodna potreba da se široj publici prezentuju značajni internacionalni izvođači i kompozitori kroz seriju koncerata, projekciju muzičkih filmova, radionica, predavanja i izložbu analognih sintisajzera.

 

Idejni tvorci festivala su LP Duo (pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović) koji ovom prilikom proslavljaju 10 godina umetničkog rada u saradnji sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca i UK Parobrod. Prvu ediciju festivala obeležiće muzičari iz Kolumbije, Velike Britanije, Japana kao i domaći izvođači.

 

Program festivala za jun:


28. jun – UK Parobrod
20h / Lola Perrin (UK), klavir - “RAVE MUSIC FOR BUTTERFLIES”

 

29. jun – Zadužbina Ilije M. Kolarca
11h / Aisa Ijiri (Japan), klavir
20h / LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović (Srbija)


Više o izvođačima:

 

Lola Perrin (UK) - “Rejv muzika za leptire” je naziv koncerta kojim će se predstaviti pijanistkinja i kompozitorka Lola Perin iz Londona. Ona je do sada napisala i izvodila više od 70 svojih kompozicija širom Evrope i u Americi. Njena dela su poseban spoj savremene popularne muzike i minimalizma u kombinaciji sa naukom, i uz pratnju video radova.


www.lolaperrin.com


Aisa Ijiri (Japan) - Ova mlada Japanska pijanistkinja i Steinway artist je nakon svog debitanskog nastupa u Tokio Opera City u 2010. godini sebe pozicionirala kao jednu of najboljih pijanistkinja svoje generacije. Nastupa širom sveta i snima za BBC, FM Radio Japan i dr.


Na svom solističkom koncertu u Beogradu izvešće poseban repertoar:


Claude Debussy: Images Book  1
Llywelyn Ap Myrddin (UK): Sakura - * premijera u Srbiji
Sergei Prokofiev: 10 Pieces from "Romeo and Juliet" Op.75 - *povodom 450 godina od rođenja Šekspira
 

LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović (Srbija) - LP Duo je jedan od naših najuspešnijih ansambala. Ovim koncertom oni proslavljaju 10 godina svog umetničkog rada. Nakon više od 150 održanih koncerata u zemlji i inostranstvu, 30 internacionalnih nagrada, brojnih muzičkih i pozorišnih premijera i najrazličitijih umetničkih projekata, LP Duo će predstaviti dela koja povezuju savremenu muziku sa popularnim muzičkim žanrovima. Specijalni gosti koncerta su Beogradski perkusionisti Ivan Marjanović i Srđan Palačković.  www.lpduo.com

 

Program:


Miloš Raičković (1956): Duet without you (2011)
Ivan Božičević (1960): Spring Passes (2011)
Antonio Korea (1982): Maquina III i Mr.McArthur (2013)
Kim Helveg (1956): Varijacije na temu La Fiesta Čika Korije (1991)
Kim Helveg (1956): Američka Fantazija (1994) za dva klavira i udaraljke
*specijalni gosti Beogradski perkusionisti : Srđan Palačković i Ivan Marjanović


Ulaz na koncerte Lole Perin i Aise Iđiri je slobodan, dok se karte za koncert LP Dua prodaju na blagajni Kolarca po ceni od 500 din.


Festival su pomogli Zadužbina Ilija M. Kolarca, UK Parobrod, Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije i Centar za novu umetnost CENU.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..