Zvezda svetske house scene Steve Lawler i legenda niške rok scene, Kerber  hedlajneri ovogodišnjeg festival Nisomnia na Platou niške tvrđave. Nisomnia 2014, trinaesti po redu gradski muzički festival i ove godine nam donosi dve večeri, konceptualno potpuno različite ali odlične muzike.

 

Za četvrtak. 19. jun, najavljen je veliki poluvečernji koncert legendarnog niškog sastava Kerber, pored koga će te večeri nastupiti još tri domaća, niška i dva gostujuća benda. Posetioci će imati priliku da čuju i DOK 7, Komšije, Ska bend iz  Niša kao i Revolt iz Beograda.

 

Za drugo veče festivala i Freedom music “Circys party” najavljen je potpuno drugačiji, savremeni elektronski zvuk koji nam donosi legenda britanske i svetske house scene dj Steve Lawler. Zajedno sa Lawlerom druge večeri, kao gosti iz inostranstva, nastupaće i Yousef,  NINE 7, WEE BEE  ali i Pookie i Dos Padres.

 

Organizatori najavljuju ozbiljan produkcijski pomak, vizuelne efekte i različite vrste aktivacija na samom festival kao i dobar provod sa kojim će nišlije dočekati još dva jutra na Tvrđavi.

 

Pored programa od danas je otvoren i poziv za volontere koji mogu da se jave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kao i akreditacija za medije koji žele da prate festival a ona se nalazi na stranici Niškog kulturnog centra www.nkc.org.rs

Cena karata za obe večeri iznosiće 400 dinara, a 100 dinara od svake prodate ulaznice ide za pomoć ugroženima u poplavama. Karte se mogu kupiti u prostorijama NKC-a svakog radnog dana kao i u Knjižari NKC-a, prostorijama Turističke organizacije Niša, Happy house-u i agenciji Clock travel. Na dan festival karte će moći da se kupe i na ulazu na festival po ceni od 500 dinara.

 

FREEDOM MUSIC je prepoznatljivi brend koji je u Srbiju doveo veliki broj svetskih zvezda poput Lorena Garnijea, Loko Dajsa, Jorisa Vorna, Shapeshiftersa … Prepoznat je po kvalitetnim scenografijama i vrhunskom brendiranju prostora kao i odličnoj zabavi koju pruža na žurkama i festivalima koje podržava. Na Nisomniu 2014 dovodi  vrhunske zvezde Stewa Lawlera i Yousufa koji su ove godine otvorili sezonu na Ibici i predstavljaju jedne od najtraženijih dj-eva u svojoj muzičkoj branši.

 

PROGRAM FESTIVALA :


(satnicu festival ćemo objaviti naknadno)

 

- ČETVRTAK 19.JUN -

 

KERBER (Srbija - Niš )
REVOLT (Srbija - Beograd)
DOK 7 ( Srbija - Niš )
KOMŠIJE ( Srbija - Niš )
S.K.A.  (Srbija - Leskovac)

 

- PETAK 20.JUN -

 

Freedom Music predstavlja - Circus party !!!
STEVE LAWLER ( UK )
YOUSEF ( UK )
NICE  7 ( Italy )
WEE BEE ( Slovenia )
Dj POOKIE ( Srbija - Beograd )
DOS PADRES ( Srbija - Niš )

 

Organizator festivala je Niški kulturni centar pod pokroviteljstvom Grada Niša.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..