Na juče održanoj prvoj press konferenciji Musicology festivala, prisutnim medijima direktor festivala, gdin Miša Relić, rekao je da će se ovaj novi letnji muzički festival, u organizacijiBitefArtCafekluba, održati od 24-27. jula u Beogradu, na teniskim terenima Kalemegdana.

 

Festival je zamišljen kao projekat koji promoviše kvalitetnu muziku i koji će se razvijati iz godine u godinu, kako programski, tako i kada su edukativne i kreativne muzičke aktivnosti u pitanju ( radionice, interaktivna predavanja...). Samim tim je adekvatan slogan festivala “Study of music“.  

 

Ove godine, Musicology će trajati četiri dana, a očekuje se da dnevno kroz festival prođe 1500 ljudi. Glavni program će sačinjavati četiri inostrana hedlajnera, dok je pretprogram rezervisan za domaće izvođače. Nakon nastupa hedlajnera, program se premešta u Summer Stage BitefArtCafe, gde se nastavlja afterparti uz podršku DJ-eva.

 

„Nećemo pokušavati da se takmičimo sa drugim festivalima. Makar ne zasada. Širićemo se u okviru naših mogucnosti ali ovo nije muzika za mase i necemo raditi očekivane koncerte.


Pokušaćemo da pokažemo neku našu stranu muzike” izjavio je direktor festival, Miša Relić.

 

Hedlajneri Musicology festivala 2014. su Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops, a uskoro će biti poznat i četvrti hedlajner koji će i otvoriti festival.


Mario Biondi - Petak 25.7.

Italijanski džentlmen, pevačka pop/ soul/ džez zvezda, mnogima poznat kao beli Beri Vajt, nastupiće drugog dana festivala, u petak 25.7. sa svojim bendom na Musicology festivalu. Mario Biondi je lansirao svoju karijeru 2006. godine albumom “Handful of soul” i od tada, njegovmuzički put je imaosamouzlaznuputanju. Poslednjipevačev album, “Sun”, izašao je 2013, a kao producent albuma potpisuje se sam Mario Biondi i frontmen benda Incognito, Jean Paul Maunick, ilitiBluey. Na albumu se nalazi i duet samuzičkomlegendom, Chaka Khan.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..