U petak 5. aprila u klubu "20/44" živim nastupom će se predstaviti Detlef Weinrich iz Dizeldorfa, jedan od osnivača kultnog post-rock benda Kreidler. Disco Not Disco i Dis-patch kolektiv u aprilu nastavljaju muzički serijal Haunted Dancehall sa uzbudljivim živim nastupima i specijalnim gostovanjem.

 

Šesta epizoda party mesečnika biće održana na brodu "20/44" u petak, 5. aprila kada će se kroz živi nastup predstaviti Detlef Weinrich iz Dizeldorfa, jedan od osnivača kultnog post-rock benda Kreidler, koji od kraja devedesetih godina prošlog veka dostojno nastavlja "kraut" tradiciju ovog nemačkog grada. Ovoga puta, Detlef će predstaviti svoj solo projekat Tolouse Low Trax, čija su se izdanja pojavljivala na etiketama poput Karaoke Kalk ili SD Records.

 

Detlef već dugo slobodno tumara nemačkom elektronskom scenom, stalno slušajući nadolazeće zvuke kroz odjeke prošlosti. Njegova muzika pokušava da ostvari taj specifični spoj, u čemu je do sada bio prilično uspešan kroz tri EP izdanja i dva albuma pod ovim imenom. Ukoliko imamo u vidu i više od 15 godina aktivnosti sa bendom Kreidler i druge umetničke projekte u koje je umešan, jasno je da se radi o jednom od ključnih autora savremene nemačke elektronske scene.

 

Pored rezidenata (Schwabe i George Michael Jackson), po prvi put u okviru Haunted Dancehall-a gostuje i Nenad Marković sa svojim projektom 33-10-3402, koji će takođe kroz živi nastup  predstaviti svoj originalni materijal. Njegovo prvo izdanje na ploči pojavilo se prošle godine upravo za izdavačku kuću iz Dizeldorfa, i stoga je ovaj događaj nastavak višegodišnje razmene između dve lokalne scene, pre svega između klubova 20/44 i Salon des Amateurs.

 

Za potrebe nastupa TLT veliki deo Detlefovog studija seli se na binu, te publiku ne očekuje nastup sa laptopa već uzbudljivo poigravanje sa analognim i digitalnim muzičkim hardverom. Nešto slično možete očekivati i u okviru narednog izdanja Haunted Dancehall 11. maja, kada će specijalni gost biti projekat Cheap & Deep iz Berlina.

 

U petak 5. aprila klub 20/44 se otvara u 23 h, a cena ulaznice je 400 RSD.

 

https://soundcloud.com/detlefnet

<<  Mart 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..