Vodeća afro house izvođačica nove generacije i jedna od najtraženijih vokalistkinja elektronske muzike AWEN dolazi po prvi put u Beograd u petak 2. februara kada će izvesti svoj live nastup u klubu Kult. Te večeri za domaću podršku biće zaduženi Goran Starčević, Deaf in Mini i The Heroy. AWEN je autentičan umetnički izraz izgradila na svom kulturnom nasleđu i muzičkom ukusu, inspirisana muzičarima poput Nine Simone, Boba Marleya i Marvina Gayea, stvarajući jedinstveni stil afro house-a, u kombinaciji sa neo soulom i spiritualnim trip hopom, mešajući elektronsku instrumentaciju sa beskrajnim melodijama.

Muzika koju stvara posebno je upečatljiva zbog boje njenog glasa, a podržavaju je mnogi poznati izvođači, među kojima su Black Coffee i kolektiv Keinemusik sa kojima često i nastupa. Prošlu godinu završila je sa naslovnicom magazina Mixmag Brasil i preko 70 nastupa širom sveta širom sveta, među kojima je Coachella.

U 2019. godini AWEN je objavila prvi solo album „Redemption“, a zatim šest EP-jeva i mnoštvo singlova, uključujući i kolaboracije sa afro house izvođačima Floyd Lavine, Daniel Rateuke, Caiiro i Enoo Napa. Singl „Your Voice“ koji je objavila 2020. godine, u saradnji sa Caiiro stekao je kultni status koji ga je učinio neizbežnim među ljubiteljima house muzike. Dve godine kasnije, legendarni DJ i producent Adam Port iz kolektiva Keinemusik remiksovao je ovu pesmu. Nakon toga, ova numera postala je globalna senzacija, dominirala je na Beatportovim top listama i osvojila Coachella festival kada ju je AWEN izvodila na sceni.

Awen & Caiiro - Your Voice (Adam Port Remix)


Svojim narednim hit singlovima „Gold“ i „Kusimama“ koji su objavljeni za poznatu izdavačku kuću DFTD, i njihovim futurističkim spojem moćnih stihova i misterioznog univerzuma, AWEN osvaja još širu globalnu publiku. Njena prva saradnja sa Floyd Lavineom bila je upravo na pesmi „Kusimama“ koja se nedeljama nalazila u Top 10 na Beatport i Traxsource Afro House Global listama.

Pre samo nekoliko dana, u saradnji sa producentom Xinobijem objavila je novu numeru „The Veil“, melodični afro house dragulj, za Cercle Records. Premijera ove numera ekskluzivno je izvedena u hotelskom apartmanu u Amsterdamu, tokom Cercle programa u okviru Amsterdam Dance Eventa 2023. godine.

AWEN Live - 27/12/2023


Jedan od razloga njenog uspeha je i sposobnost da iznese svoj moćni repertoar na sceni. Sa prepoznatljivim pletenicama i dubokim glasom, AWEN je umetnica čije prisustvo očarava posetioce njenih nastupa širom sveta. „Miksam, pevam, predstavljam vizuelno iskustvo“, objašnjava AWEN i dodaje „Želim da moji nastupi budu celokupno iskustvo i da afro house dobije globalnu vidljivost koju zaslužuje“.

U svojim pesamama bavi se kompleksnostima ljubavi i gubitka, identiteta i lepote, a svaka od njih obiluje sirovom emocijom. Slušajući AWEN, lako je biti zaveden snažnim pričama koje priča kroz svoje pesme. Međutim, dublje razumevanje njene muzike dolazi nakon nekoliko numera, gde se slušaoci nalaze uz nju. Sa više od 70 nastupa širom sveta samo u 2023. godini, AWEN nastavlja da inspiriše na hiljade umetnika i publiku, pevajući, izvodeći i očaravajući sve svojom moćnom porukom.

Deep & Soulful Afro House Mix by Awen

Ograničen kontinget ulaznica je po promo ceni putem Resident Advisor platforme. Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..