Beogradski klub Kult ovog vikenda sprema gostovanje atraktivnog house dvojca Šćepe i Lutona, uz Marka Milosavljevića, dok na proslavu pravoslavne Nove godine stiže Ilija Djokovic! Do kraja januara na programu su i brojni internacionalni gosti – live nastup legendarnog Arila Brikhe, predstavnik Anjunadeep lejbla – argentinski melodic house DJ JFR i rezident klubova sa Ibice DJ ACA. Deveto izdanje KULT:R žurke biće održano ove srede, 10. januara, kada će se za DJ pultom naći harizmatični DJ iz Podgorice Branko Vuković koji će se te večeri poigrati sa nijansama minimala, masivnog groova i deep techa...

...Petar P. talentovani DJ i producent iz Valjeva koji donosi zvuk prožet konstantnom ritmikom sa kombinacijom visokih tonova, perkusija i groovy bass linija, novosadski DJ Veljko čija se muzika bazira na minimalu i Tichitza.

Apsolutne zvezde i glavna atrakcija regionalne klupske elektronske scene – Šćepa i Luton vraćaju se u klub Kult ovog petka, 12. januara. Kao specijalni gost te večeri pridružiće im se Marko Milosavljević, poznati virtuoz spajanja svih nijansi house i techno zvuka u jednu notu.

Luton & Šćepa at KULT

Šćepa i Luton su više od muzičara, oni su kreatori nezaboravnih party doživljaja, pretvarajući svaki prostor u živopisnu proslavu i ples! S čvrstim muzičkim osnovama utemeljenim na veštini sviranja različitih instrumenata, uključujući bubnjeve i bas gitaru, njihove house setove karakteriše čvrsti groove i raznovrsne harmonije, koje obiluju plesnim solo izvedbama.

Marko Milosavljević, čovek sa preko 5000 vinila u svojoj kolekciji, ljubitelj sintisajzera, klavira i ritam mašina koji konstantno eksperimentiše i istražuje sve forme elektronske i alternativne muzike, još jednom će pokazati zbog čega je jedan od miljenika domaće publike.

Marko Milosavljevic Boiler Room Belgrade

Proslava pravoslavne Nove godine zakazana je za subotu 13. januar, kada će nastupiti Ilija Djokovic, jedan od favorita lokalne elektronske scene sa bogatom internacionalnom karijerom, uz rezidenta kluba Nemaxa, lidera lokalne minimal-tech scene koji donosi jedinstven miks muzičkih pravaca.

Ilija Djokovic at KULT

Ostajući veran svom misterioznom i atmosferičnom prepoznatljivom zvuku, cilj Ilije Djokovica je da prenese pravu emociju u svojim melodijama i snagu u svojim ritmovima. Detaljan i pedantan pristup muzici, kako za DJ pultom tako i u studiju rezultirao je zvukom koji pomera ljude na različite načine, te je nakon mnogo godina rada, prešao put od skrivenog lokalnog talenta do nekoga ko ostavlja svoj trag na svetskoj sceni s armijom fanova, među kojima su i velikani poput Paula Kalkbrennera, Carla Coxa i Chrisa Liebiga. Djokovic je tokom protekle decenije nizao izdanja na uglednim izdavačkim kućama Drumcode, Filth on Acid i Terminal M, Second State, Armada Records, a prošle godine je pokrenuo i svoju izdavačku kuću Point Beyond. Singlom „Atom“ dostigao je 1. mesto na Beatportovom techno top liste i postao najprodavaniji techno izvođač te godine. Melodičnije trake poput „Vega“ i „Equilibrium“ pokazale su drugu stranu ovog artista, dok je druga bila jedna od najtraženijih ID-jeva u setovima Adama Beyera.

Od samih početaka involviranosti u lokalnu klupsku scenu, Nemax je bio deo mnogih zanimljivih projekata, događaja i festivala – kao izvođač, organizator i promoter. Tokom skoro dve decenije karijere nastupao je širom Evrope i u nekim od najboljih klubova i festivala na Balkanu. Kreator je specijalnog party koncepta Morning Tales, serijala događaja koji je u našu prestonicu doveo mnoge internacionalne goste.

Deseta KULT:R žurka u ovoj sezoni, zakazana za sredu 17. januar i donosi nastupe Gorana Starčevića, Deaf In Mini, Jolle i Professora.

U petak, 19. januara za DJ pult Kulta stiže Ritmik Showcase – jedinstveni performans namenjen publici prefinjenog muzičkog ukusa, uz gostovanje pionira elektronske muzike i mastera live nastupa Arila Brikhe, dok su za domaću podršku zaduženi Dino R. i Undoo.

ARIL BRIKHA ▪ FULL LIVE SET at 909 FESTIVAL

Talentovani Aril Brikha, poznat po svojim maestralnim live nastupima hrabro prkosi žanrovskoj podeli u elektronskoj muzici i sjedinjuje techno, house i deep house u jedinstvenom eklektičnom izrazu. Davne 1998. godine Brikha je potpisao ugovor sa legendarnom izdavačkom kućom Transmat Records, koju je vodio detroitski producent i DJ Derrick May i objavio svoj prvi singl „Groove La Chord“, koji je bio prekretnica u njegovoj karijeri i postao globalni hit. Usledilo je mnoštvo izdanja, kao i prvi studijski album „Departure in Time“. Zadobivši odlične kritike, postao je omiljen među ljubiteljima elektronske muzike. Izdanje „Ex Machina“ sadrži neke od najupečatljivijih traka u Brikhinoj karijeri, poput „Lady 707“ i „More Human“, a prikazuju njegovu sposobnost da stvara kompleksne, emotivne i futurističke zvukove po kojima je njegov stil prepoznatljiv. „Art of Vengeance“ EP predstavio je moćne techno trake poput „Art of Vengeance“ i „Prisma“.

Subota 20. januar rezervisana je za gostovanje ACA-e, rezidenta Ibiza Talents Recordsa, srpskog DJ-a, producenta i muzičara čija je baza Ibica. Kao domaća podrška prodružiće mu se dvojac Wise D & Kobe i Gruvi.

U sredu 24. januara, na jedanaestoj KULT:R žurci nastupiće lokalni izvođači DJ Aćim, Igor D. i Jelly For The Babies, dok će u petak 26. januara DJ pult kluba Kult preuzeti Pao Pausto i sa odabranim prijateljima.

Po prvi put u Beogradu, Anjunadeep lejbl donosi najfiniji deep melodic house zvuk i emotivnu elektroniku u subotu 27. januara, uz nastup njihovog predstavnika iz Argentine – DJ JFR, a za domaću podršku zaduženi su Bokee i Migazz.

JFR - Live Set / Secret Feelings Party Vol 3

JFR je argentinski DJ i producent sa trenutnim prebivalištem u Barseloni gde radi kao label menadžer za nekoliko izdavačkih kuća. Svoju muziku objavljuje na Anjunadeep, Clubsonica Records, Dreamers i Onedotsixtw etiketama, a podržali su ga nekih od najboljih umetnika elektronske muzike poput Tony McGuinnessa, Hernana Cattanea, Nicka Warrena i mnogih drugih. JFR je poznat i po muzičkom podcastu „Secret Feelings“ i kao organizator žurki.

Poslednje srede u mesecu, na dvanaestom izdanju KULT:R žurke slušaćemo DJ Bulleta, P.S.-a i njihove goste.

Ograničen kontinget ulaznica za svaki događaj u prodaji je po promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..