Ovog petka, direktno sa velike Afterlfe žurke u klubu Hï Ibiza, u beogradsku Barutanu stižu Fideles, popularan italijanski dvojac koji su i jedno od omiljenih imena na Afterlife etiketi koju vode Tale Of Us. Fideles se muzikom bave više od 10 godina i mogu se pohvaliti bogatom biografijom – oni su DJ-evi, izvode live nastupe, ali su i fenomenalni producenti. Na bini Barutane te večeri će im se pridružiti lokalni DJ-evi Nexie i Kid Kimi. Kroz svoje originalne produkcije i DJ setove, Fideles su stekli priznanje u elektronskoj muzičkoj zajednici. Njihov stil karakteriše kombinacija melodičnih i dubokih elemenata, sa primesama techno i house muzike, dok su nastupi poznati po emotivnim i dinamičnim momentima, stvarajući jedinstvenu atmosferu na plesnom podijumu.

Kombinujući zavodljive slojeve, hipnotičke perkusije i euforične naboje, Fidelesove produkcije su impresionirale mnoge izvođače i našle su se u setovima svetskih zvezda kao što su legendarni Laurent Garnier, Solomun i drugi,

Originalna muzika ovog italijanskog dua privukla je pažnju nekih od najvećih izdavačkih kuća u savremenoj plesnoj muzici. Njihovo dosadašnje stvaralaštvo je značajno, uključujući izdanja na renomiranim etiketama poput već pomenutog Afterlife, kao i nemačkih Innervisions i Correspondant, a tu su i Bedrock, Poker Flat, Stil vor Talent.

Fidelesov dvostruki EP “The Border” bio je favorit britanskog DJ-a Pete Tonga na BBC Radio 1, dok je njihov singl “Resonant” uključen u kompilaciju “fabric 97” dua Tale Of Us, a traka “Lotus” našla se na Afterlife kompilaciji “Realm Of Consciousness”.

Impresivni niz izdanja za Afterlife uključuju njihov drugi EP “Endless Sacrifice” i EP “Impressum One”,kao i singlove “Wave Rider” i “Venere”, koji je bio jedan od najviše puštenih remiksa te godine, a pratili su ga klasik “Brain Machine” i remiks pesme “Away With Me” Rossa Quinna.

Prepoznatljivi su i po remiksima trake “Golden” od Fritza Kalkbrennera i “Trains, Planes & Automobiles” od Biesmana, koji su se našli na izdanjima BMG-a i Watergate Recordsa. Takođe je njihov “'Impressum” bio deo EP-a “Awe”, a “Interface Technology” je ušao u kompilaciju “Realm of Consciousness”.

Usledila je klaboracija sa Hozierom i Meduzom na “Tell It To My Heart” i remiks saradnja sa nemačkim producentom Stephanom Bodzinom na traci “Rivers”, sa albuma Boavista Remixes. Među brojnim izdanjima u poslednje dve godine izdvojili su se “Night After Night” sa CamelPhat i Be No Rain, remiks Monolinkovog singla “Otherside”, “Overcome”, “Drain” sa Agents Of Time i “Fallen” sa Vintage Culture i Be No Rain.

Posle nastupa na najprestižnijim svetskim festivalima i klubova poput Amnesie, Printworksa, fabrica Rexa, Berghaina, Watergatea ili Avant Gardnera, njihov magičan zvuk stiže i u Beograd.

Subota u Barutani je rezervisana za poštovaoce izraelskog trance zvuka i nastupe psy trance projekata Bizzare Contact i NoFace, uz lokalnu podršku Goa Sapiens DJ-eva u sastavu Aquapipe, Sivi, Albert kojima se pridružuje i Stole iz Xperimenta.

Prvi vikend septembra u Barutanu donosi gostovanje popularnog i svestranog selektora Denisa Sulte, kao i nastup legendarnog old school DJ-a Jamesa Zabiele u okviru Lets mix it vikenda. Dve nedelje kasnije stižu drum’n’bass izvođači David Boomah & Rootsinsession.

Ulaznice za događaje u Barutani dostupne su na cooltix.rs online platformi i Ticket Vision i Gigs Tix prodajnim mestima.

 


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..