Novo izdanje omiljenog beogradskog festivala elektronske muzike vraća se u Luku Beograd. Događaj koji tradicionalno obeležava kraj letnje sezone klabinga održaće se u impresivnom industrijskom kompleksu pored Dunava, nastavljajući u smeru prošlogodišnjeg izdanja koje su obeležili Solomun i Sven Vath. 15. i 16. septembra Apgrade će ugostiti esencijalan line up koji predstavlja diverzitet globalnog tehna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ. Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Sama' Abdulhadi i Dr. Rubinstein u ekskluzivnom b2b setu sa Tijanom T provešće nas kroz najrazličitije slojeve i ere žanra a program će otići i korak dalje ostavljajući prostora za eminentne selektore kao što su Curses, Interstellar Funk, Sacha Mambo i premijerni beogradski nastup berlinske MSJY.

Lokalnu scenu predstavljaju Johana, Stellar Companion, Feloneezy i Matej Rusmir dodajući autentičan pečat kojem Apgrade posvećuje posebnu pažnju.

U prodaji je ograničena kolicina Super Early Bird dvodnevnih kompleta po ceni od 2390 RSD za regularni odnosno 3590 RSD za VIP paket, na cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigstix.com i Tickets.rs. Kupovinom u periodu od 22-29.juna ili do isteka planiranog kontigenta ove kategorije ulaznica, ostvarujete popust od 45% u odnosu na finalnu cenu.

Najnovije vesti o ovom događaju pratite preko Apgrade Instagram profila, a informacije, fotografije i video materijali sa prethodnih Apgrade žurki i festivala dostupni su na Apgrade.org.

Dosadašnja izdanja septembarskog Apgrade-a obeležili su nezaboravni setovi velikih imena scene kao što su Tale Of Us, Laurent Garnier, Amelie Lens, Maceo Plex, Dixon, Nicolas Jaar, Miss Kittin, Modeselektor i mnogih drugi. Kao kolektivno iskustvo vredno deljenja, Apgrade Festival je produžetak leta, i prilika da uz poslednje zrake sunca uživamo u vrhunskoj elektronskoj muzici.

△p, △p and only △p!

Richie Hawtin je izgradio karijeru na neutoljivoj želji za eksperimentisanjem, uvek u potrazi za novim načinima tumačenja tehna. Od inovativnih izdanja do rada na naprednim tehnološkim dostignućima, Hawtin je uvek pomerao elektronsku muziku u nove pravce. Znatiželjan, hrabar, ali i nedvosmisleno povezan sa živim iskustvom na dancefloor-u, u nastupima uspeva da predstavi trajektoriju žanra kao koherentnu celinu kojoj je nemoguće pronaći alternativu.

Krajem devedestih novootvorenom klubu u Berlinu je bio potreban DJ sa posebno sirovim, prljavim zvukom. Klub se zvao Ostgut a mesto rezidenta koji odgovara opisu zauzeo je Marcel Dettmann. Neumorno pulsiranje Funktion One ozvučenja će postati sinonim za Berghain koji je kroz Ostgut doživeo svoju prvu inkarnaciju a u Dettmann-u pronašao ambasadora koji putujući od Buenos Ajresa, Ibice, Tel Aviva ili Firence do Tokija ne propušta svoj mesečni slot u najvažnijem evropskom klubu.

Curses vešto spaja elemente New Wave-a i Post-Punk-a sa mračnim vokalima, gitarama i EBM estetikom.Bilo da nastupa na legendarnom Convenanza festivalu koji je pokrenuo Andrew Weatherall ili pušta muziku kao DJ u glavnoj sobi kluba Circoloco DC-10, Curses uspeva da prenese svoju punk energiju na plesne podijume svih veličina, ostajući veran svom prepoznatljivom zvuku.

Iako je Sama' Abdulhadi prva palestinska tehno umetnica koja je stekla međunarodno priznanje, njena karijera zaista je počela kada je napustila domovinu i uputila se ka uzbudljivoj tehno sceni Bejruta. Uronjena u noćni život Libana, Abdulhadi je nastupala, vežbala i bila inspirisana brojnim lokalnim i internacionalnim DJ-evima s kojima je delila scenu, istovremeno razvijajući svoj prepoznatljivi stil - intenzivni tehno punog tela s karakterističnom krivom i specifičnim emotivnim spektrom, ili kako kaže: "Berlinski tehno, ali doživljen na libanski način."

Dr. Rubinstein je alter ego ruske umetnice rođene u Izraelu. Njen jedinstveni stil i nastup obeleženi su zaraznom energijom, besprekornim odabirom muzike koja obuhvata različite žanrove i decenije, kao i acid basslinijama. Međunarodno priznanje koje je stekla dovelo je do turneja širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike, Azije i Australije.

Marina Rubinstein se lajnapu pridružuje na poziv Tijane T koja beleži nastupe u klubovima kao što su Bassiani, Fabric, Fuse i Robert Johnson, a redovan je gost na Klubnacht događajima u Berghainu. Već skoro 15 godina, Tijana T je ključni deo muzičke scene u Srbiji, a ove sezone videćemo je za dekovima Solomunove +1 žurke na Ibizi što dovoljno govori o pažnji koju dobija u internacionalnom kontekstu.

Popularnost Interstellar Funk-a nije iznenađenje posebno za one koji su deo klupske scene Amsterdama. Mesto rezidenta u sada zatvorenom klubu Trouw, i u njegovom voljenom nasledniku De School je definitivna preporuka.

Sacha Mambo će predstaviti svoje neprevaziđeno poznavanje retkih dragulja i ekscentričnih rariteta u okviru programa "Prepare To Apgrade". Specijalni deo festivala će takođe ugostiti MSJY, koja vlada provokativnim i eklektičnim bass numerama koje će savršeno upotpuniti deo programa koji počinje već u 19 časova.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..