Ove nedelje kultna Barutana otvara svoja vrata već u četvrtak kada je na programu dokumentarac “Bajka bespovratnog vremena”, kao i after party uz legende lokalnog klabinga. Sledi gostovanje techno zvezde Stelle Bossi i nastupi velikana elektronske scene – Sashe i Johna Digweeda. Dokumentarni film o razvoju elektronske muzičke scene u Srbiji i istoriji beogradskog klabinga “Bajka bespovratnog vremena”, u režiji Pavla Terzića biće prikazan u četvrtak 22. juna u 20:30 časova. Nakon prikazivanja filma biće organizovana i žurka na kojoj će nastupiti neki od aktera dokumentarca, Aćim, Banyan, Coba, Goran Zmix Kovačević, Lale, Mark Wee, Mashala, Peppe, Petko, Spin i Vlada Eye. Unutar same Barutane biće postavljena i izložba domaćih autora, takođe aktera filma.

Techno zvezda i internet senzacija Stella Bossi predstavlja zvuk nove generacije i u petak 23. juna po prvi put će nastupiti u Barutani. Ova DJ-ica i influenserka iz Berlina obožava techno i Berghain, a u klubovima širom sveta sinonim je za dobru zabavu. Izvođači poput Skrillexa, Claptona, Anfise Letyago, Pan-Pota, Fishera, Deborah De Luce njeni su fanovi, a prošle godine osnovala je i svoj lejbl The Beat Must Fuck kojem su se priključila mnoga imena. Domaću podršku pružiće joj Maria Karan i Miloš Vujović.

Legende elektronske muzike Sasha i John Digweed održaće zajednički nastup u Barutani u subotu 24. juna. Progressive house ikona, Sasha, dobitnik Gremija, producent i DJ koji je u zlatnoj eri klabinga dobio titulu superstara i pop zvezde, jedan je od prvih koji se našao na velikim binama i naslovnicama magazina. Mixmag ga je još 1991. godine stavio na naslovnicu magazine sa natpisom “SashaMania: the first DJ pin-up”, a dve godine kasnije dobio je još jednu naslovnu stranu “Sasha: son of god?”. U to vreme oblikovanja DJ kulture, Sasha je bio jedan od onih koji su određivali način miksanja ploča i svojim talentom i istančanim ukusom predstavljali novu subkulturu. John Digweed jedan je od najpopularnijih svetskih DJ-eva i poznati promoter progressive trance/house zvuka. Od svojih ranih početaka u eri acid house zvuka, sve do svetskog DJ vrha, John Digweed je stvorio i održao nivo integriteta koji služi za primer ostalim izvođačima. Dostigao je sam vrh 2001. godine kada je proglašen najboljim DJ-em od strane DJ Mag-a. Poznat je i po soundtrackovima za mnoge filmove, među kojima su “Trainspotting” i “Ecstasy”, ali i po svojoj izdavačkoj kući Bedrock. Za lokalnu podršku te večeri zaduženi su Bokee, Hobin Rude i Igor D.

Kraj juna u Barutani obeležiće Jeff Mills, jedan od najvećih, najpoznatijih i najuticajnijih producenata i DJ-eva svih vremena. Jul je rezervisan za nastup legende britanskog klabinga Gilesa Petersona, kao i gostovanje Dubfire-a, nekadašnjeg člana sastava Deep Dish, dok u avgustu stiže Juliet Fox i italijanski duo Fideles, jedno od omiljenih imena sa Afterlife etikete.
Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mrežama.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..