JAIA, francuski trance izvođač, jedan od velikana sveteske goa scene nastupiće u subotu 24. novembra s početkom od 23 časa u klubu Anderground. Za sve ljubitelje starog kvalitetnog goa zvuka, ovo će biti događaj koji nikako ne bi trebalo propustiti. Ovaj specijalni višečasnovni retro set odigraće se upravo unutar zidina old school hrama, gde su se i deseniju ranije održavale žurke o kojima se dugo pričalo. Jaia projekat su osnovali Yannis Kamarinos i Jean Michel Blanchet već davne 1995. Prva izdanja imaju od 1996. za razne izdavače, sa kojima nalaze svoje mesto na Goa Trance sceni jako brzo.

Debi album, Blue Energy, izdaju 1998. koji zbog lošije distribucije, ne dobija zasluženu pažnju, ali je vremenom postao jedan od najcenjenihjih izdanja Goa Trance muzike ikada. Pravi klasik za kolekcionare.

Reizdat je 2000. kao dupli album, na kojem su svoje mesto našle i numere koje su izdate kao singlovi do tada... Od 2000. Jaia postaje Yannis-ov solo projekat i od tog trenutka potpuno menja zvuk. Okreće se progressiv trance/house stilu i 2005. izdaje svoj drugi album, Fiction, za prestižnu etiketu, Digital Structures. Album postaje pravi hit i ujedno njegovo najpoznatije izdanje. Jaia takođe izdaje i chillout muziku, čak je posle Fiction albuma, usledio period u kome je samo ambient i izdavao. 2009. izdaje remix album, Re:Works, za Tribal Vision records, sa kojim pravi uvertiru za svoj novi album, na kome uveliko radi već par godina.

Domaću podršku pružiće USB ekipa, MarkPanic, Filip Nikolaević i Mića, koji su inače zaslužni za održavanje goa trance kulture na ovim prostorima. USB ove godine ulazi u 13. sezonu partijanja, a u najavi su i mnoga velika gostovanja.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..