Znamo da ste se uželeli onog pravog techno zvuka kada se zavrte ploče... U subotu, 23. jula, za gramofonima "SECRET GARDENA" (letnji DRUGSTORE) ploče će zavrteti di-džejevi REGEN i, prvi put u ovom klubu, MARKO MILOSAVLJEVIĆ. Spremite se za VINYL NIGHT! Miloš Pavlović aka Regen počeo je kao jedan od rezidenta kultnog kluba "Omen", a potom kao član "Teenage Techno Punks".

Učestvovao je u kreiranju underground scene kod nas, a tome je doprinela i rezidentura u "Industriji". Pre 15 godina, počeo je da se bavi i muzičkom produkcijom. Na kompilaciji "Belgrade Coffee Shop - Area 6" 2006. godine pojavljuje se njegova debitanska numera "Fluctual". Ubrzo potom, imao je prodor na svetsku muzičku scenu sa izdanjem "Trapizator EP" za izdavačku kuću Momentum iz Frankfurta. Miloš se od 2008. u potpunosti posvećuje svom projektu Regen... Trenutno živi i radi u Berlinu, u kojem je rezident u nekim od najboljih techno klubova.

Marko Milosavljević: "Muzikom sam krenuo ozbiljnije da se bavim u osmoj godini . Upisao sam nižu muzičku školu u Trsteniku, odsek klavira. Sa dvanaest godina sam već bio na lokalnoj žurci, ubrzo zatim krenuo sam da putujem po Srbiji ne propuštajući nijednu žurku tada. Imao sam verovatno malo i sreće, momci iz Trstenika koji su bili lokalni pioniri početkom devedesetih, kupovali su stvarno odlične ploče pa sam bukvalno odmah krenuo sve i da pratim, kako Techno scenu (Advent-a, Beltram-a, Mills-a, Surgeon-a, Luke Slater-a na primer) , minimalniji techno (Maurizio-a, Baby Ford-a, Theorem-a ... ), tako i house scenu (Green Velveta , DJ Sneak-a, Ian Pooley-a). Za mene je to bilo povezano. Voleo sam sa jedne strane stvarno da slušam mekši a sa druge strane i tvrđi zvuk. Tako je i danas.Krajem 1999. godine pa do 2005. u nekim kraćim intervalima dosta vremena sam proveo u Berlinu tačnije tamo po prodavnicama ploča. Povezao sam se sa par šopova i tako sam mogao da dobijam muziku koju sam hteo, dok si ovde kod nas mogao da kupiš ploče koje preostanu. A to je bila velika razlika...", rekao o sebi za "Happy Novisad"


<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..