U beogradskom klubu "Drugstore" u subotu 11. aprila biće poznata "Kišobran" žurka od 21h. Ove subote sve odaje "tehno katedrale" biće otvorene za zezanje, pa će tako u "maloj sobi" biti Mystic Stylez,Jackie Dagger i Phillie P, a u "tajnim odajama" (Secret chambers)- Spirit of Studio 11 bendovi:Ana Never,Nebo je Crveno, Bombshelter Experiment i The Valley.

 

Kišobran je organizacija koja se bavi promocijom nezavisne kulture i umetnosti.


To zvuči baš rogobatno, zar ne? Zapravo mi smo grupa dobrih drugara koja od 2008. organizuje žurke indie i alternativne muzike, eksperimentiše sa vj-ingom i fotografijom, organizuje koncerte i promoviše art projekte koji nam se dopadaju.


Kišobran žurka nam je omogućila da upoznamo dosta novih talentovanih drugara, da gostujemo na većini festivala u regionu i da se bavimo još nekim stvarima koje su blisko vezani za muziku koju volimo.


Tako je nastala VJ zajednica. Tri godine smo rezidenti Main Stage-a EXIT-a, imamo i stalnu saradnju sa Markom Nastićem, redovni smo na žurkama sa inostranim DJ-evima koje organizuje KOZMIK kolektiv. A pored svega toga glavni fokus nam je uvek bio na našim žurkama gde se trudimo da predstavimo sve ono novo sa čime eksperimentišemo iz sfere vizuelnih umetnosti.


Svakog četvrtka uređujemo Zaokret: nespretni mali test poligon za različite ideje na kome se okupljaju drugari i koji nekako uvek ispadane super. Zimi smo u bifeu Ventil a leti u bašti KC Grad-a.


Naša top deset godišnja lista je takođe ušla u svoju petu godinu postojanja. Svake godine sve se više ljudi pridružuje izboru pesme koja je na njih ostavila najveći utisak.


Prethodnih par godina uređivali smo internet radio seriju koju smo zvali Sitcom. I dalje su sve epizode dostupne na mixcloud-u. Sada nam je svakog utorka kuća Radio B92 gde od 22h do ponoći biramo muziku i ćaskamo sa drugarima.


Ulaz:


do 01h - 200 rsd
od 01h - 300 rsd

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..