Juče, u četvrtak, 23. maja, u Hollywood Palladiumu u Los Anđelesu, održan je memorijalni pomen Jeffu Hannemanu, koosnivaču i gitaristi benda Slayer. Veliki broj prijatelja, porodica, muzičari i fanovi prisustvovali su ovom događaju. Poštovanje prema Jeffu na bini su pored članova benda Slayer, izrazili i basista Metallice Robert Trujillo, osnivač Metal Bladea Brian Slagel, član System Of A Downs Shavo Odadjian, Dino Paredes (American Recordings,) Nick Bowcott (Marshall Amplification) i mnogi drugi.

 

Događaj je trajao četiri sata a pored obraćanja, bio je ispunjen video zapisima fanova kao i klipovima o životu Jeffa Hannemana.  

 

Kako je bilo, možete pogledati na linku: OVDE

Jeff Hanneman znatno je doprineo u razvoju Slayerovog trash-metal zvuka kao i u oblikovanju celog žanra. Njegovi rifovi i punk-rock stav dominiraju u pesmama koje je napisao među kojima su Slayerovi klasici “"Angel of Death," "Raining Blood," "South of Heaven" i "War Ensemble."

 

Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa. Za sve to vreme, Jeff je bio povučeni član benda koji je retko davao intervjue. Bio je pasionirani kolekcionar predmeta iz II svetskog rata a sa svojom suprugom Kathy proveo je 30 godina zajedničkog života. Na turneje nije išao tokom decembra jer mu je Božić bio omiljeni praznik a od svoje 12 godine budio se sa jednom jedinom mišlju – sviranje gitare.

 

Evropska turneja benda tokom koje će SLAYER nastupiti u Kombank Areni, 25. juna, neće biti dovođena u pitanje što su Tom Araya i Kerry King zvanično potvrdili na sajtu: “Znamo da naši fanovi svuda pate zbog gubitka Jeffa kao i mi. Želimo da vas obavestimo da dolazimo ovog leta u Evropu tokom juna, jula i avgusta i da ćemo SVI ZAJEDNO praviti buku za našeg brata i dragog prijatelja Jeffa…Vidimo se!”

 

Kao predgrupa SLAYERU nastupiće bend NEWSTED, bivšeg basiste Metallice – Jason Newsteda.

 

Do 02.06. ulaznice će biti 1900 dinara a zatim, do datuma koncerta, po ceni od 2200 dinara.


Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..