Popularni bend Balkan ekspres, poznat po bogatom repertoaru svetskih i domacih izvođaca, nakon dugih godina uspesnih nastupa u klubovima Beograda, konacno je obradovao sve svoje fanove prvim singlom i spotom pod nazivom "Cosmosong". Ova nesvakidasnja pesma i spot snimljeni su u saradnji sa poznatom pevacicom sastava "Beauty Queens", Sanjom Bogosavljevic.


Poruka pesme je da uvek treba da damo sve od sebe, pa i onda kada nas razdvaja "Neko mnogo veci nego ti i ja", jer je ljubav najveca energija koju, kao vrsta, posedujemo na ovoj planeti. Pored verzije na srpskom, snimljena je i na jeziku koji mozda najlepse oslikava ljubav - francuskom, pod nazivom "Chanson d'univers".

Za "pesmu nade" snimljen je jedan sasvim drugaciji spot u kom glavni akteri zapravo nisu ljudi, vec vanzemaljci. Ona, kvarom svemirskog broda, dospeva na nasu planetu. Jedan od clanova benda slucajno je pronalazi, i onako prestravljenu, uvodi u svoj zivot, ona cuje Cosmosong, pesmu cije reci ne razume, ali ciju energiju moze da oseti. Upravo ta energija na kraju dovodi i njenu drugu polovinu na Zemlju, odakle odlaze, svojim putem, pevuseci melodiju koja ih je ponovo spojila.

Za sada, ova pesma, koja vas nece ostaviti ravnodusnim, moze se preslusati posetom You tube kanala, kao i odlaskom na zvanicnu prezentaciju benda www.balkanekspresbend.com 

S postovanjem,
BALKAN EKSPRES BEND

O Balkan ekspres bendu

"BALKAN EKSPRES BEND" nastao je 1997. godine, i od tog vremena prosao je kroz razne transformacije i personalne promene, od akusticnog petoclanog muskog benda, do danasnjeg sestoclanog sastava koji, pored pet muskih vokala, ima i jedan, zenski. Ovaj izuzetno energican sastav, na svom ogromnom i raznolikom repertoaru, ima sve: od strane evergreen, rock'n roll, pop, dance, house, latino, reggae, funk, rock, hard-rock, heavy metal, pa do domace zabavne, narodne i starogradske muzike.

Pored izuzetne uvezbanosti, kako instrumentalne, tako i vokalne, kuriozitet ovog sastava je i u odlicnom uspostavljanju fluida između benda i publike uz, uvek vesto, balansiranje "na granici komercijalnog".

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..