daveclarkeOčekuje nas nastup legendarnog Dave Clarke-a u Beogradu (KPGT), u okviru narednog izdanja serijala "Lucky Records Showcase". Šaljemo otvoreni poziv svim Beograđanima, ali i ostalima da budu gosti našeg grada! Dođite po svoju dozu moćne energije u subotu 24.12. koju će Vam darovati Dave Clarke, uvek originalan i nepokolebljiv u odluci da svojoj publici pruži uvek nova iskustva.  

Pionir digitalne ere i ikona tehno muzike, jedini i večni Dave Clarke, nakon niza godina donosi svoju posebnu energiju ponovo u naš grad u okviru Lucky Records serijala. Više puta biran za najboljeg DJ-a na svetu, Dave je svoj zanat doveo do nivoa koji inspiriše ljude. Obilazi planetu uzduž i popreko poslednje dve decenije i nastupa pred publikom koja sa ponosom ističe da joj on pruža najbolji elektronski funk.

Počeo je karijeru u muzičkom svetu koji se po mnogo čemu razlikovao od današnjeg. Mnogo pre laptop tehnologije koja je preoblikovala muzičku industriju i koja danas vlada, umetnik poput njega rađao se jednom u generaciji. On je taj koji je vodio revolucije, prigrlio digitalizaciju dok su je njegove kolege izbegavale, svestan da je u moći kompijutera naša budućnost. Da sad, svaki dan donosi nešto novo.

Iako je jedna od najvećih techno legendi, Clarke je uvek bio muzičar sa crtom šarmantnog anarhiste i pankera u duši, kod koga se pronalazi bogastvo žanrova i stilova. Muzičar koji naše sagledavanje njegovog rada iznova i iznova izaziva da preispitamo. Direktan u svom govoru, ali i u svemu ostalom čega se prihvati, iskrenog pristupa i stava. Drugačiji od pojedinaca koji su slični jedni drugima, od mase koja je usaglašena, navikla da svoje mišljenje o mnogo čemu prećuti.

O svom odnosu prema poslu, Dave Clarke kaže: “If I don't do this, I can't even judge myself as a human being...it's in my blood and bones.”

Ranu elektro eru strastveno je doživljavao. Ukazao je na buduće zvezde kao što su Fischerspooner, Adult, Miss Kittin & The Hacker, mnogo pre njihovog internacionalnog uspeha. Danas se od te vrste elektro zvuka svesno distancirao, ali još uvek možemo čuti u njegovim setovima pravi underground electro – “prljav”, ali sa šarmom i sa dosta funk-a. 

Redovan je gost kultne BBC Essental Mix radijske emisije. Domaćin je i sopstvenog radijskog programa White Noise, koji se emituje skoro šest godina. I u njemu uživa i veruje da dela inspirativnih umetnika sa kojima se susreće treba da deli sa običnim ljudima.

Sudeći po prisutnosti na svetskim muzičkim festivalima, jedan je od najtraženijih danas i ne krije da je srećan zbog toga, zbog posla koji voli i uspeha koji traje. Bio je domaćin ovogodišnjeg TomorrowLand festivala u Belgiji o kome blizu 200.000 posetilaca još uvek priča širom sveta. Na njegovom stejdžu, drugom po veličini na festivalu, zatvorio je poslednje veče, a pred publikom koja je njegovo iskustvo, tehniku i ljubav prema muzici posebno vrednovala.

Ovomesečno (septembarsko) izdanje časopisa DJ Mag, objavilo je svoju listu 100 najvažnijih techno numera svih vremena, među kojima se nalazi i njegova “Red 1”. “Red” trilogija uticala je na mnogo nas u prošlosti i nastavlja da vrši uticaj na mlade danas, a njemu je donela jednu vrstu oslobođenja i potvrde da treba da gradi karijeru u ovom poslu koji je odabrao i koji voli.

Clarke je nedavno započeo i saradnju sa producentom Mr. Jones, sa kojim je pokrenuo zajednički projekat Unsubscribe. Odabrao ga je zbog muzičkog bogastva koje poseduje, proaktivnosti u studiju, kvaliteta koji je konstantan. Posle odličnih remix numera koje su uradili za umetnike kao što su Boys Noize, Ben Sims, Detroit Grand Pubahs, uskoro nam stižu njivove zajedničke, ali i sveže Dejvove solo numere.

Dave Clarke nikada nije “jurio” trendove, niti se oslanjao na “napumpani” publicitet i dizanje buke, koju danas mnogi dižu kako bi prikrili istinu – da nemaju kvalitet, ne rade muziku koju potpisuju, prodaju marketinške laži iza svog imena i reputacije. I zbog toga, treba da služi za primer svima koji se ovog posla prihvate. “Fakery is not an art form but a lie no matter how it is dressed.” (Dave Clarke)

Šaljemo otvoreni poziv svim Beograđanima, ali i ostalima da budu gosti našeg grada! Dođite po svoju dozu moćne energije, od 22h u subotu 24. novembra, koju će Vam darovati Dave Clarke, uvek originalan i nepokolebljiv u odluci da svojoj publici pruža uvek nova iskustva.

LUCKY RECORDS SHOWCASE 
Jedini i večni Dave Clarke

Subota, 24.novembar 2012. od 22h
KPGT, (Stara šećerana na Čukarici, Radnička 3, Beograd)

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..