Vrooom_2Jedan od najznačajnijih domaćih rock sastava – beogradski bend Vrooom – održaće u naredna dva meseca spektakularnih 13 koncerata u Srbiji, regionu i Evropi. Vrooom na turneji promoviše novi, peti po redu album, koji će biti objavljen u decembru mesecu. Naglašavamo da spisak zakazanih koncerata nije konačan.

 

22.10. - Ljubljana (Sub Sub)
23.10. - Škofja Loka (Rdeča ostriga)
24.10. - Nova Gorica (Kulturni centar Mostovna)
31.10. - Niš (Feedback)
10.11. - Belfort (Francuska) – La Poudriere
21.11. - Sombor (Cafe de Sol)
26.11. - Pančevo (Coupe)
27.11. - Požarevac (Centar za kulturu)
28.11. - Vršac (Dom omladine)
05.12. - Beograd (Dom omladine)
09.12. - Sarajevo (City pub)
18.12. - Novi Sad – CK13 (prvi koncert)
19.12. - Novi Sad - CK13 (drugi koncert)

Nakon četvorogodišnje diskografske pauze, grupa Vrooom u saradnji sa producentskom kućom Digimedia, objavljuje novi album (radnog naziva INPUT) na kom svoj jedinstven muzički izraz sinteze naizgled suprotstavljenih žanrova, koncepata i fenomena odvodi (bar) korak dalje kroz interesantan zvuk energičnih plesnih electro ritmova i toplu boju akustičnih instrumenata.

“Bogato i vrlo specifično iskustvo nastupa na najrazličitijim mestima Evrope, komponovanja za predstave i performanse, saradnja sa brojnim umetnicima, doneli su nam zrelost koja je omogućila do sada najslobodniji pristup kreiranju albuma. Dosledni promeni kao principu, izdanje ćemo promovisati koncertima u novom zvuku i postavi (Tamara Kojić - glas; Nemanja Knežević - harmonika, truba, glas; Marko Grubić - bas; Aljoša Varga - fretless bas i Branislav Potić - bubnjevi). Do kraja godine održaćemo 20 koncerata širom ex-Yu teritorije (uz jedan u Francuskoj), da bismo 2010. svirali na većim festivalima u širem regionu i ostvarili saradnju sa nekoliko evropskih muzičko-scenskih produkcija”, izjavio je Marko Grubić.

 

Vrooom_1

 

Vrooom je od svog osnivanja, 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.


Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike “evente”, izložbe i performanse.

Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis.

Uskoro možete očekivati više informacija o novom albumu.
<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..