P9250031Sinoć je “dnevna soba” Studentskog kulturnog centra bila mesto okupljnja, ne tako mnogobrojne publike koja voli rockabilly psychobilly pravac.  Beogradski bendovi kao Granpa Candys, The Tony Montanas, Lucky Marcell&the Ramblin Three, Detonatori i Nick Drag&Honky Tonk Klan su razmrdali guzove svojih fanova i dokazali da Rockabilly Psychobilly i te kako postoji i živi u našoj zemlji.

 

Među njima su se istakli Grandpa Candys koji su ceo festival osvežili ženskim vokalom, zatim The Tony Montanas na čijem koncertu je nemoguće ne primetiti ogromnu količinu energije koja ih je u nekoliko navrata bukvalno spustila sa stejdža pa su 2 člana benda svirali fanovima “na uvce”.

 

P9250032

 

Ostali bendovi se takodje nisu štedeli već prašili sve do sitnih sati. Sa kratke pauze iz hola SKC-a ritmovi gostiju festivala, Eichmann Family iz Nemačke, bukvalno su nas usisali nazad u salu. Sa njima Bombshell festival dobija i pankabilly karakter. Eichmann Family je na turneji po Balkanu, te otuda i u Beograd. Svirali su u Bečeju, Novom Sadu, a večeras kako kaže kontrabasista ovog benda sviraju i u Senti. Uigrani trio je posle nekoliko pesama prekinuo koncert usled tehničkih problema.

 

26. septembra na Bombshellfest-u nastupaju punk/ska/reggae bendovi.

 

Dragana Despotović

<<  Mart 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..