Irena-Blagojevic-1Irena Blagojević, veliki talenat naše jazz, pop i soul muzike, snimila je drugi spot za jednu od najlepših pesama sa albuma „Jutro bez ljubavi“ – bossanovu „Dal’ si to ti“ (muzika Lazar Avramović, tekst Dejan Ivanović, aranžman Ivan Aleksijević).
Autorski tim koji je uradio spot, sniman u beogradskom ART hotelu, čine Sale Ivančević, Bane Godić i Predrag Blagojević.

Tokom 2011. godine Irena Blagojević bila je vrlo aktivna: pred prepunom velikom dvoranom beogradskog Doma omladine u aprilu je održala prvi solistički koncert, koji je imao velikog odjeka u širokoj javnosti i medijima. Usledili su nastup na otvaranju Summertime Jazz Festivala u Velikoj dvorani Sava Centra, učešće na jazz festivalima u Bijelom Polju i Valjevu, koncert ispod Avalskog tornja... Pored koncerata, Irena redovno nastupa u jazz klubu Ptica, Belgrade Art hotelu, Mala Toskana wine baru...

Već početkom sledeće godine Irena će svoju publiku obradovati nekim novim pesmama, a u planu je i snimanje albuma na engleskom jeziku.

Irena Blagojević je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. godine ozbiljno je gradila karijeru flautistikinje, radeći istovremeno i kao profesor  flaute. Taj period u njenoj karijeri obeležili su brojni nastupi, solistički koncerti, koncerti sa kamernim orkestrom, festivali, takmičenja i brojne osvojene nagrade. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju “drugu ljubav”, koja se odvijala u senci  flautističke karijere. Interesantno je da je već sa 15 godina pobedila na takmičenju “Talenti dolaze”, a u čuvenom “3K duru” pobeđivala je sve do Velikog finala. Na Beogradskom proleću 2000. godine bila je pobednik “Večeri mladih nada”, a na festivalu “Slavenski bazar” u Kijevu takođe odnosi pobedu. Učešće na Evrofestu u Makedoniji iste godine donelo joj je nagradu za interpretaciju.

Tokom ličnog i muzičkog sazrevanja, postepeno se pevanje nametnulo kao Irenin prvi izbor i najprirodniji put da se lično izrazi. Godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa više bendova, a pevačko iskustvo sticala je i kao prateći vokal na koncertima mnogih domaćih izvođača.

Godine 2010. Irena Blagojević odlučuje da započne solo karijeru:  na albumu "Jutro bez ljubavi" u izdanju Multimedia Records predstavlja se, pre svega, superiornom i zrelom interpretacijom, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana. Profesionalno produciran, sa ambicioznim aranžmanskim rešenjima, ovaj album se ističe svojom sofisticiranošću u našoj skorijoj produkciji i predstavlja redak primer poštovanja jazz-pop tradicije, oplemenjene jednom novom zanimljivom pevačkom pojavom.

http://www.irenablagojevic.com/

Spot možete pogledati na YouTube linku: http://youtu.be/WXEr4Ctdm_8

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..