Obojeni-ProgramKultni novosadski sastav OBOJENI PROGRAM posle dugo vremena nastupiće u Beogradu, u Gun Clubu u Miloša Pocerca 10 u subotu 5. novembra. Upravo je predstavljeno reizdanje prva dva albuma benda „Najvažnije je biti zdrav“  (Search and Enjoy, 1990.) i „Ovaj zid stoji krivo“ (Tom Tom Music, 1991.) objedinjena na albumu objavljenom za izdavačku kuću Odličan hrčak.
OBOJENI PROGRAM sredinom oktobra ponovo ulazi u studio i počinju da rade na novom materijalu koji će biti objavljen do kraja godine.Uz dva basa i bubanj i sa Ilijom Vlaisavljevićem Bebecom (grupa Boye) bend nosi sasvim novu energiju koju su najbolje doživeli gosti nedavno završene Jelen top 10 turneje. 

Beogradskim koncertom u Gun Clubu 5. novembra, OBOJENI PROGRAM započinje mini turneju po regionu. Posle Beograda, slede koncerti u Ljubljani 9. novembra (Kino Šiška) i u Zagrebu 10. novembra (Tvornica).

Na beogradskom koncertu, Obojeni program će imati i goste, novosadski indie rock bend MICROSONIC iz Novog Sada. Sviraju isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju Panonske ravnice, negde na pola puta između Aira i Sonic Youtha. Tekstovi su na engleskom jer je većina bendova koji su uticali na muziku Microsonica sa tog govornog područja. Iza sebe imaju mnogo svirki i festivalskih nastupa - u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, na Exit festivalu 2005. i 2006. godine, na UFO festivalu u Osijeku, na Demofestu u Banja Luci, Winner festu u Makedoniji (Skoplje, Štip i Prilep)... Microsonic su: Danijela (bas i vokal), Šole (gitara i back vokali), Zoran (gitara) i Marko (bubanj).

Ulaznice po ceni od 800 dinara mogu da se kupe u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22), u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) kao i na prodajnim mestime Eventima.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..