James Night objavljuje spot za pjesmu "Nebo Plače" s kojom će se predstaviti na Dori 2024. ● Jamesa prati 33 tisuće ljudi na TikToku i 16 tisuća na Instagramu ● Pjesmu je producirao iznimno talentirani hrvatski producent Pete Spruce. Karizmatični James Night oduševio je publiku pjesmom "Nebo Plače" s kojom će se uskoro predstaviti na Dori 2024. Singl je odmah po izlasku debitirao na visokom drugom mjestu Deezer Top 100 Croatia ljestvice te je zadržao visoke pozicije od tad, a James je upravo s "Nebo Plače" ostvario i svoj prvi ulaz među 40 najslušanijih pjesma u hrvatskom radijskom eteru. Prema mišljenju publike, trenutno je jedan od favorita za ovogodišnju Doru!

Talentirani Vinkovčanin mjesec dana nakon objave singla odlučio je obradovati publiku i s video spotom kojim vizualno dočarava pjesmu te joj daje novu dimenziju.

O spotu je izjavio: "Jako sam uzbuđen što napokon mogu i vizualnu stranu 'Nebo Plače' podijeliti s publikom! Ovaj projekt je zaista bio poseban jer smo krenuli od prazne hale, a cilj je bio komplementirati taj spoj arhitekture brutalizma i hladnoće prostora s emocijom pjesme. "

Kao i u dosadašnjim spotovima, kreativni James uvelike koristi simboliku kako bi iznio priču koja se nalazi iza njegovih nadahnjujućih tekstova: "Simbolika je prožeta od prve sekunde do zadnje. Od zelenog tila koji simbolizira tekst 'u noći traži spas', ali u spotu okrećemo tu priču i na promatrača - od metafore za nadu koju smo prikazali ulaskom sunčeve svjetlosti kako spot prilazi kraju – do, naravno, malih sarkastičnih dosjetki i doze pretjerane dramatičnosti", rekao je James.

Za izradu spota zaslužni su Jakov Kaštelanac, Andrea Mulder te Blaž Grgić s kojima je James i ranije surađivao, a u spotu se, osim Jamesa, nalaze i četiri plesačice iz grupe Independance koje svojim zanosnim pokretima iznose emociju pjesme.

"Ne mogu ne spomenuti divnu skupinu plesačica iz studija Independance. Bez njih priča ne bi bila povezana, a radujem se što ćemo zajedno nastupiti i na pozornici Dore! Veliko hvala cijelom timu iza kamere - Blažu Grgiću, Jakovu Kaštelancu i Andrei Mulder. Bez njihove stručnosti i kreativnosti, genijalnih rješenja i savjeta - stvarno ne znam kako bismo ovo napravili u roku koji smo imali".

Pjesmu "Nebo Plače" James je napisao nakon noćnog izlaska u samo 20 minuta! Tijekom izlaska upoznao je djevojku koja se bori s vlastitim identitetom te jedino u sigurnosti noći i mraka pronalazi hrabrost da bude svoja. Na rastanku joj je na papir napisao poruku koja je postala temelj teksta pjesme. Iza produkcije stoji talentirani producent Pete Spruce, koji je također radio master te mix pjesme uz Romualda Klemma.

James Night pridobio je pažnju publike svojim dosjetljivim prepjevima hrvatskih i regionalnih hitova na engleski jezik, a osvojio ih je svojim autorskim singlovima objavljenim za Dancing Bear. Poznat po kombiniranju engleskog i hrvatskog u glazbi, objavio je singlove "Silver Lining", "Nije Zauvijek" i englesku verziju "Chasing Rainbows" te posljednji singl 2023. godine - "Cruella". Trenutno se ponosi s 33 tisuće pratitelja na TikToku te 600 tisuća lajkova, dok ga na Instagramu prati 16 tisuća ljudi.

"Nebo Plače" slušajte na svim streaming servisima. Jamesa Nighta pratite na službenom TikTok i Instagram profilu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..