Dve nove pesme benda ZAA dostupne su za besplatno preuzimanje sa sajtova regionalnog MTV-ja (link: http://mtv.rs/downloads/mtv-i-bend-zaa-ti-poklanjaju-dve-nove-pesme). Novi singl benda ZAA sadrži dve pesme, buntovničku "Full Scale Riot" i ambijentalnu "Moonlight".
Sniman je kao i svi dosadašnji radovi benda u "Sweepunk" studiju u Kruševcu, a producent je Zoran Vasić, dok dizajn omota potpisuje "senph42". Ovo je ujedno i prvi audio zapis kojim bend predstavlja nove vokale Tamaru Ristić i Milenu Damnjanović.

Koncertna promocija novih pesama zakazana je ZAA 29. oktobar u Požarevcu (Klub KB), 4. novembar u Beogradu (Gun Club) i 5. novembar u Novom Sadu (Rusinski kulturni centar).

Bend ZAA počeo je sa radom krajem februara 2008. godine. Muzika koju stvaraju je stilski veoma raznovrsna i bazirana na ska korenima sa raznolikim uticajima - od jazza do punk zvuka. Od samog početka bend je krenuo sa veoma intenzivnim koncertnim aktivnostima po klubovima i festivalima po regionu i inostranstvu, među kojima su Babel Sound Camp festival na jezeru Balaton u Mađarskoj, Exit festival, Reggae Serbia festival, Trenchtown.

Ipak, jedan nastup se po važnosti izdvaja od navedenih. U pitanju je banjalučki Nektar Demofest, najznačajniji takmičarski festival na prostoru exYu za bendove koji nemaju zvanično izdanje. U konkurenciji preko tri stotine grupa prijavljenih na konkursu 2009. godine bend ZAA je osvojio treću nagradu. To priznanje im je pružilo šansu da sledeće godine na istom festivalu nastupe kao predgrupa britanskom sastavu Stereo MC’s.

Drugi takmičarski festival na kome je bend nastupao je španski Rototom. U okviru konkursa za najbolji evropski rege bend 2011. godine,u kokurenciji sastava iz istočne Evrope, bend ZAA je izabran za jednog od troje finalista.

Podsećamo da albumi „Good Things“ i „ZAA“ mogu besplatno da se preuzmu sa sajta grupe (http://zaa.rs).

U bendu su, pored Tamare i Milene, Borivoje Đorđević Bora (duvački instrumenti), Ivan Đokić Đole (gitare), Tomislav Ilić Toma (bas), Zlatko Petković Zlaja (bubanj, perkusije), Zoran Vasić Zoka (klavijature) i Bojan Garašević (ton majstor).
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..