Nakon digitalnog, novosadski bend Neprijatelj prelazi zeku objavio je i fizičko, CD izdanje albuma „Krv, suze, nojz“ za diskografsku kuću Multimedia Music. Albumom „Krv, suze, nojz“ Zeke zaokružuju deceniju rada i u odnosu na prethodne albume, ovaj je koncipiran kao live izdanje. Kao razlog za to, bend je naveo da online koncerti nisu njihov „fazon“ a kako ih je pandemija sprečila u održavanju koncerata, objavljivanje live izdanja nametnulo se kao najlogičnije rešenje. „Krv, suze, nojz“ predstavlja suštinu postojanja ovog benda i na ovaj način otvaraju novo poglavlje svoje egzistencije tumaranja muzičkim svetom.

CD izdanje ovog albuma, kako kažu, zauzima posebno mesto u njihovim srcima, jer je to prvo fizičko izdanje koje imaju. „Kroz naše postojanje, s obzirom da smo i mi sami deo digitalne generacije, nije se previše pažnje usmeravalo na fizičko izdanje, već je sve tu negde u etru na društvenim mrežama, digitalnim servisima itd., i time smo bili sasvim zadovoljni, dokle god naša muzika dolazi do slušalaca“ kažu članovi benda i dodaju: „Ali kada smo ipak dotakli taj CD, osetio se taj neki poseban momenat opipljivog „dokaza" našeg rada koji je na nas ostavio maksimalno pozitivan utisak, te ćemo gledati da i u budućnosti nastavimo sa istom praksom. A i posebna je draž preslušavanja kada ubaciš cd u plejer i poslusaš od početka do kraja bez gledanja u razne ekrane, reklame i slično.”
 
Album je sniman na leto 2021. godine u prostorijama „Chameleon rental“ u Rumi, u saradnji sa tonskim snimateljem Milošem Đajićem. Miks i mastering radio je Oliver Popovski dok aranžmane potpisuje ceo bend. Za omot je bio zadužen Miroslav Crveni a dizajn logotipa Branislav Bešlin.

Bend od samog starta čini ista petorka. Već prekaljeni sa jasnim stavom i neiscrpnom inspiracijom, svojevrsnom energijom, poznat publici kao sastav koji bolje zvuči uživo nego na albumu. Beskompromisno angažovani tekstovi pozivaju pojedince na buđenje iz letargije a uporedo sa tim upiru prstom na odgovorne za celokupno stanje društva.
 
Album „Krv, suze, nojz“ benda Neprijatelj Prelazi Zeku možete kupiti na svim prodajnim mestima Multimedia Music i online na www.multimedia-music.com.

Dostupan je i na svim relevantnim muzičkim platformama, kao i na YouTube kanalu Multimedia Music.
 
               

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..