Shagadelic rock n' roll. Od nule do superheroja. Arena Stožice. Demoni. - Joker Out je atraktivni omladinski bend iz Slovenije koji je uspeo da u nizu poslednjih par godina potvrdi stav »od nule do superheroja« i nadmaši sva pravila muzičke scene. Sa svojim takozvanim shagadelic rock n'rollom uspeli su da kao bend iz srednje škole, ali sa harizmom, ispod pozornice u Kinu Šiška udruže sve tinejdžerke sa transparentima. Hype nije prestajao i tako su njih petorica sagradili publiku koja ih prati i dan danas. Posle debi albuma »Umazane misli« iz 2019. godine, podigli su prašinu tako visoko, da su i posle korone dvaput rasprodali ljubljanski klub Cvetličarna.

Sa više od 30 koncerata u 2022. godini i nezaboravnim nastupom na Fusion stage-u EXIT festivala, otvorili su priču drugog albuma »Demoni«.

Bend Joker Out je rasprodao legendarne Križanke u Ljubljani i time dokazao da publika može usvojiti tekstove pesama samo nekoliko dana nakon objavljivanja albuma. I to je dovoljno za novu vest svetskog nivoa – najavljen je koncert u velikoj Areni Stožice u Ljubljani 2023. godine, a Joker Out kao najmlađi izvođač u toj dvorani.

Prvi istoimeni single koji je bend poželeo da podeli van slovenačkih granica je »Demoni«. Pesma za koju momci kažu, da je »reakcija benda na okruženje i beg iz realnosti,« mogla bi da bude i eksperiment za otkrića koja tek dolaze.

Tekst i muzika: Bojan Cvjetićanin
Aranžma: Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček in Žarko Pak
Produkcija: Žarko Pak
Foto i video: Mark Pirc / Studio7

Foto: Vita Orehek

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..