Obojeni-program_smallU nedelju 9. oktobra sa početkom u 18h, u Gun Clubu će biti organizovano druženje sa članovima novosadskog sastava Obojeni program. Tom prilikom biće predstavljena reizdanja prva dva albuma ove kultne novosadske grupe: „Najvažnije je biti zdrav“  (Search and Enjoy, 1990.) i „Ovaj zid stoji krivo“ (Tom Tom Music, 1991.) objavljena za izdavačku kuću Odličan hrčak.


Obojeni program je bend koji postoji više od tri decenije i već od samog početka su uspeli da se etabliraju kao sastav sa najautentičnijim muzičkim izrazom na prostorima bivše Jugoslavije. Jedinstveni stil u kojem tekst teško može da se odvoji od same melodije, izgrađen je na nasleđu sastava The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats... na talasima new wavea koji je počeo da se rađa početkom '80-ih godina prošlog veka. Ipak, Obojeni program nikada nije zvučao kao neko od pomenutih... Obojeni program su pravac za sebe -  izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim.

Pomenuta izdanja „Najvažnije je biti zdrav“  i „Ovaj zid stoji krivo“ najčešće se navode kao reprezentativni predstavnici savremenog ex-YU roka čiji počeci se upravo i vezuju za Obojeni program. 

Osim druženja sa Obojenim programom zakazanog  u 18h, svi zainteresovani će do svojih primeraka reizdanja prva dva albuma ovog novosadskog sastava moći da dođu po povlašćenoj ceni na berzi ploča koja će se održati istog dana sa početkom u 12h.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..