MAJSTORSKA RADIONICA od 12. do 19. oktobra 2011. godine, Centar lepih umetnosti Guarnerius
U okviru ovogodišnjeg BEMUS-a, najstarijeg i najznačajnijeg muzičkog festivala u Srbiji, maestro Jovan KOLUNDŽIJA će održati majstorske radionice.

Naime, od 12. do 19. oktobra Guarnerius će ugostiti naše najbolje mlade gudače, koji će učestvovati u kreativnoj majstorskoj radionici maestra Kolundžije.

Polaznici radionica čine festivalski orkestar mladih gudača, koji će se publici BEMUS-a predstaviti svečanim koncertom u Kolarčevoj zadužbini 19. oktobra.


U periodu od 12. do 19. oktobra, odabrani mladi gudači iz srednjih muzičkih škola u Srbiji imaće priliku da rade u okviru Kreativne majstorske radionice Jovana Kolundžije, našeg proslavljenog violiniste. Najdarovitiji gudači: violinisti, violisti, violončelisti i kontrabasisti, koji su nagrađivani na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, formiraće festivalski orkestar koji će se predstaviti na završnom koncertu u Kolarčevoj zadužbini 19. oktobra.

Članovi orkestra, koje predlažu srednje muzičke škole sa teritorije cele Srbije, biće odabrani putem selekcije prispelih prijava i biografija, a u komisiji će učestvovati, uz Jovana Kolundžiju, i umetnički direktor Bemusa Zoran Erić i urednice programa u Jugokoncertu.

Saradnik u radionici i jedna od solistkinja na koncertu je naša renomirana pijanistkinja i profesor na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, Nada Kolundžija.

Pored Jovana Kolundžije, radionicu će voditi i na koncertu dirigovati gost iz Hrvatske, maestro Mladen Tarbuk, a kao solista će nastupiti i mlada slovenačka violinistkinja Lana Trotovšek.

Inspirativan program obuhvata kompozicije Vivaldija, Baha i Dvoržaka, kao i srpsku premijeru klavirskog koncerta „Tirol“ Filipa Glasa.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..