Vokalno-instrumentalni sastav "Scena" je osnovan 1983-e u Majdanpeku. Članovi grupe su iz Beograda, Kragujevca, Požarevca, Zaječara i Majdanpeka. Današnju postavu čine: Aleksandra Stojanović-vokal, Bojan Petrović-gitara, Goran Jovanović-gitara, Jovan Đapić-bas gitara, Igor Kokić-klavijature i Dejan Lazarević-bubnjevi. V.I.S.Scena svira džez, fank i pop muziku. Do sada su objavili dva albuma. Prvi, pod nazivom "Gde je nestao mesec?" objavljen je 1994-e godine za "Take it or leave it" iz Beograda.

Drugi album "V.I.S.Scena" iz 2008-e godine izašao je za "Goraton" iz Podgorice. Sredinom 2020-e, posle 10 godina rada, bend je završio snimanje svog trećeg albuma pod nazivom "Ti nisi taj", a na njemu se nalazi 11 numera. Album će izaći na proleće ove godine. Više od 30 muzičara i tekstopisaca uzelo je učesće na novim pesmama koje su snimane u četri profesionalna i tri kućna studija. Prvi singl, sa dve numere, "Gde je nestao mesec?" i "Pokaži mi" objavljen je 01.09.2020-e godine.

Drugi singl je izašao 20.12.2020-e godine a na njemu se takođe nalaze dve pesme. Naslovna numera "Ti nisi taj" je obrada svinga "Louisa Armstronga - Pretty Little Missy" iz davne 1955-e. Pop balada "Zauvek", nastala je 1983-e godine a snimljena je tek sada i to u dve verzije, kao acoustic i electric. Bend je pored promocije u regionu krenuo i u veoma ozbilju promociju širom sveta.

Za sada nove, a i sve stare pesme, pored svih bivsih republika SFRJ, emituju se u Americi (12) (New York-2, New England, California-2, Kansas, Florida, Michigen, New Mexico, North And South Carolina, Iowa), Engleskoj (4) (London, Ipswich, Leicester i Bollington), Rusiji (3), Italiji (3), Autraliji (2), Brazilu (2), Škotskoj (2), Francuskoj (1), Argentini (1), Španiji (1), Bugarskoj (1), Namibiji (1), Nigeriji (1) i Novom Zelandu (1). Aleksandra i Bojan su dali intervju u trajanju od 20 minuta za radio 4ZZZ, ZED Digital iz Brisbane, koji je emitovan subotu 6. marta u 11h po našem vremenu.

Pevacica Aleksandra Stojanovic treba da uradi i intervju za KJAG radio iz Kasasa sa gospodinom Jiggy Jaguar (James Lowe). U Rio De Janeiro će ih za osmi mart pustiti na više radija, više puta u toku dana po nekoliko vezanih pesama. Trenutno su na radio stanici "Indie international radio" koji radi na relaciji New York, Novi Zeland, Australija i Italija, proglašeni za "Artist of the weak". U Namibiji kao i u Bollingtonu (Engleska) svih 15 pesama nalaze se na plej listama.

U Škotskoj (Glasgow) puštaju kao novitet numeru "Izvedi me (kao pticu me pusti)" 10 nedelja, svake noci po 3-4x, itd.

POGLEDAJTE NEKE SPOTOVE SA DRUGOG ALBUMA:

01 Macor - ovde
02 Uzeo si deo mene - ovde
03 Plava voda  - ovde                    
04 Izvedi me (kao pticu me pusti) - ovde  

<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..