sexyZadarski Vokalno instrumentalni sastav Sexymotherfuckers (S.M.F.) postoji već deset godina, a nastao je kao produkt umjetničkih umova dvojice glazbenika Ive Petrića i Marina Mrve koji su već 15-tak godina bili u alternativnoj glazbi te su odlučili ukomponirati otkačeni dalmatinski štih sa raznim vrstama glazbenih usmjerenja tipa etno, hard rock, blues, otočki rock.
Kako je vrijeme odmicalo snimili su prvi demo (samo dva vokala i akustična gitara) sa 15-tak pjesama kojeg je netko ukrao iz studija i tako je počelo.. Cijeli Zadar i okolica imali su taj album kroz par dana! Kako je sve to krenulo pridružila su se i još dva člana Marino Antišin na bassu i Obrad Bobo Egić na bubnju koji su dali svoj obol i punoću glazbi koju su nazvali 'ORIGINALNI DALMATINSKI HOP CUP'.

Radi se o vrlo zanimljivom, duhovitom, izvrsno odsviranom i već na prvo slušanje vrlo "zaraznom" materijalu. U prilog tome govori činjenica da njihov prvi singl 'Ajme meni nije mi dobro', iako službeno još nije ni izašao, već je našao svoj put do pojedinih radio postaja na kojima je odmah zasjeo na prvo mjesto. Pjesma 'Ajme meni nije mi dobro' već je ultimativni hit i na prvom mjestu raznih top ljestvica od Dubrovnika do Rijeke takodjer i na svim prostorima bivše države.

S.M.F. do sada su imali niz zapaženih samostalnih i zajedničkih nastupa uz valikane poput: Primal Scream, Sharlatans, Razorlight ,The Toy Dolls, Karmelo Santo, Tito & Tarantula,Kultur Shock etc. Kao plod kvalitetnih i otkačenih nastupa u 2009. godini dobijaju demo nagradu Circoolar za najbolji nastup i najbolji spot, također 2009. godine pobijeđuju na 'Idemo festivalu' gdje osvajaju potpis ugovora sa diskografskom kućom MENART.

Prvi album Didonanu je snimljen u zagrebačkom Morris studiju pod producentskom rukom iskusnog Mire Vidovića i SMF-a. Kako su po prirodi svi SMF-ovci vrlo simpatični, kreativni, zabavni i prije svega duhoviti, tako su sve te kvalitete uspjeli "pretočiti" u pjesme i stvoriti odličan album koji zrači humorom, optimističnošću i originalnošću. Nema sumnje da će publika upravo to i prepoznati, album je proglašen pravim osvježenjem na hrvatskoj rock sceni.

Godine 2010 SMF  su nominirani za Diskografsku nagradu Porin u kategoriji Hit godine sa pesmom Ajme meni nije mi dobro.

U međuvremenu SMF i dalje redaju nastupe po cijeloj regiji te dovršavaju drugi album te s tim dostignućem su se svrstali u sam vrh Hrvatske rock scene.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..