JkolundijaSa izuzetnim zadovoljstvom najavljujemo da će naš istaknuti violinista, maestro Jovan Kolundžija, biti gost jednog od najznačajnijih i najprestižnijih festivala u Evropi, festivala u Ljubljani.

 

Ovaj festival sa dugom tradicijom i velikim ugledom kod umetnika i publike, svakog leta okuplja najpoznatija imena iz oblasti muzike, plesa i teatra, a ovogodišnje izdanje festivala je 3. jula otvoreno najvećim koncertom koji je ikada održan u Sloveniji – spektakularnim izvođenjem “Simfonije hiljade” Gustava Malera, u kojem je učestvovalo više od 3000 muzičara, na čelu sa poznatim dirigentom Valerijem Georgijevim.

 

Na poziv organizatora, maestro Kolundžija će na Ljubljanskom festivalu nastupiti u četvrtak, 4. avgusta u sali Križanke, a na programu će biti dela Johana Sebastijana Baha – Sonata br. 1 u g-molu i Partita br. 2 u d-molu, kompozicije čija su izvođenja uvek predstavljala pravi pokazatelj vrhunske virtuoznosti umetnika.

Pored Jovana Kolundžije, za čiji nastup vlada izuzetno interesovanje, festivalska publika će biti u prilici da prisustvuje koncertima svetski poznatog orkestra Orchestra Filarmonica della Scala, čuvenog džez gitariste Al di Meole, ali i plesnim postavkama prestižne trupe Béjart Ballet iz Lozane i izvođenju novog komada slovenačkog pozorišnog reditelja evropske slave, Tomaža Pandura.

 

U toku leta, maestra Kolundžiju očekuju i koncerti na festivalu „Bohinjsko leto“, gde će 11. avgusta nastupiti sa hrvatskim gitaristom Mladenom Bucićem, kao i koncert u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, 19. avgusta. Naime, maestro Kolundžija je pozvan da svojim resitalom uveliča proslavu 50. jubilarne koncertne sezone u velelepnom zdanju Eufrazijeve bazilike, spomenika koji je pod zaštitom UNESKO-a.

GOSTOVANJA MAESTRA KOLUNDŽIJE U SLOVENIJI I HRVATSKOJ:

4. avgust – LJUBLJANA, Ljubljanski festival, sala Križanke

11. avgust – BOHINJ, Bohinjsko leto

19. avgust – POREČ, Eufrazijeva bazilika

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..