OnixU utorak, 19. jula 2011. godine sa početkom u 20 časova, u Centru lepih umetnosti Guarnerius, će pod pokroviteljstvom Ambasade Meksika, biti održani koncert i izložba pod nazivom „SENTIMIENTOS MEXICANOS“


Koncert meksičkog gitarskog  DUA ONIX
ROSA MARIA ROBINSON & LEONARDO MARTIN CANDELARIA
Istaknuti meksički umetnici sa zavidnim svetskim solističkim karijerama i prestižnim nacionalnim i međunarodnim priznanjima, krajem prošle godine su formirali DUO ONIX, sa željom da najlepša dela pisana za dve gitare podele sa publikom širom sveta.
Program: Sanz, Sor, Haydn/Carulli, De Falla, Piazzolla

 

Pored premijernog predstavljanja dua domaćoj publici, iste večeri će u Guarneriusu biti otvorena  izložba pastela srpskog slikara VLADIMIRA IVANOVIĆA, koji je višegodišnjim boravkom u Meksiku poprimio meksički duh, ne zaboravljajući svoje poreklo. Izložba će posetiocima Guarneriusa biti dostupna do kraja jula 2011. godine.

 

Događaj „Sentimientos Mexicanos“ će svečano otvoriti ambasadorka Meksika u Srbiji, Nj. E. gospođa Mersedes Felisitas Ruiz Zapata. Meksiko je zemlja čija su kultura i živopisnost inspirisale i uticale na mnoge kreativne žanrove. Njegovi koreni, običaji, tradicije i poimanje života, izazivaju divljenje. SENTIMIENTOS MEXICANOS želi da pruži šarolik pogled u srce Meksika, koji ide dalje od logičnog proučavanja i prodire duboko u emocije, ukuse, teksture i oblike kroz jezik dobro poznat svima - umetnost.

 

Ulaznice za veče „Sentimientos Mexicanos“ se mogu kupiti po ceni od 100 dinara.


 

Gitarski duo ONIX - Uz stečeno obrazovanje u meksičkim školama i sa usavršavanjem na studijama u Italiji i Argentini, meksički gitaristi Rosa Marija Robinson i Leonardo Martin Kandelarija, osnivaju krajem 2010. godine ONIKS DUO. Uz veoma uspešne solističke karijere, Rosa Marija i Martin su sarađivali sa brojnim kamernim ansamblima i učestvovali su na značajnim festivalima u Meksiku i inostranstvu, a izdvajamo: Internacionalni susret SENARTA-a (Meksiko); Festival gitare Kusnekov, Rusija; Festival gitare u Bangkoku, Tajland; Dani gitare u Valensiji, Španija; Festival gitare i takmičenje u Dalasu na Teksaškom univerzitetu, SAD.

 

Dobitnici su brojnih stipendija, priznanja i odlikovanja na nacionalnom i internacionalnom nivou.
Pored nastupa širom sveta, bave se i istraživanjem i promovisanjem muzike za gitaru, a angažovani su i kao docenti u meksičkim muzičkim školama. www.onixguitarduo.com

 

Izložba pastela "SENTIMIENTOS MEXICANOS" - Pasteli koji čine ovu izložbu, uglavnom su nastali u Meksiku tokom čestih umetnikovih putovanja, kao i tokom vremena koje je proveo u Meksiko Sitiju, dok su ostali nastali van Meksika, ali pod utiskom ove magične zemlje.
Vladimir Ivanović je rođen u Nikšiću 1979. godine. Njegovo interesovanje za slikarstvo počelo je u mladosti i već sa 15 godina je održao svoju prvu samostalnu izložbu u Podgorici. Od tada je imao brojne samostalne i takođe je učestvovao u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Živeo je, radio i studirao u nekoliko zemalja. Studije ekonomije i magistarske studije poslovne administracije, završio je na Karlton univerzitetu u Otavi (Kanada), a trenutno živi i radi u Beogradu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..