Resize_of_Resize_of_nisvil_extremeFestival će biti održan od 13 - 16. avgusta, ali ne na Letnjoj pozoronici u Tvrđavi već na otvorenom travnatom delu u sklopu Tvrđave gde će biti montirana dva stejdža za nastup bendova i još jedan na kome će nastup učesnika 13 sastava biti besplatan za sve ljubitelje džeza.
Organizator očekuje svake večeri posetu od po 3.000 gledalaca, a kompleti karata su već u prodaji.

"Radimo na organizaciji predstavljanja "Nišvila" u Beogradu i planiramo da na Kalemegdanu 15. avgusta bude održan spektakularan koncert", najavio je Blagojević.

Kao i svake godine, u gradovima jugoistočne Srbije biće organizavano predstavljane pojedinih učesnika festivala, a precizan plan je u izradi što zavisi, kao i begradski koncert, od odziva sponzora, napomenuo je Blagojević.

Ukupan ovogodišnji budžet festivala, koji ima status manifestacije od nacionalnog značaja, iznosi 37 miliona dinara, od čega organizator ima obavezu da obezbedi 12 miliona dinara od sponzora, karata i drugih prihoda tokom održavanja manifestacije.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture, a grad je za ovogodišnje održavanje festivala izdvojio osam miliona dinara, kazao je Blagojević.

Festival će ove godine otvoriti dirigent Ljubiša Simić kome će biti uručena nagrada festivala za žovotno delo.

Osim ove nagrade, na "Nišvilu" će biti uručen gran pri koji nosi ime po Šabanu Bajramoviću i nagrada za doprinos razvoju dzeza koja nosi ime po jednom od utemeljivača niškog džeza Bate Anastasijevića.

Organizator će imena dobitnika ovih priznanja saopštiti naknadno.

Nekoliko bendova priprema specijalan program u čast "kralja romske muzike" Šabana Bajramovića. Na listi učesnika nalaze poznata imena džez muzike iz sveta, a kako je rekao Blagojević, sedam zemalja je pomoglo njihov dolazak i snosilo deo troškova.
<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..