GOBLINIGoblini prave "manju" turneju u Maju sa sledecim datumima u vreme dok je pevac Golub u zemlji,a koncert u Beogradu pocinje u 20.30h u Velikoj Letnjoj Basti SKC-a.


Karte su u prodaji u Felix Shopu(Sremska), blagajni SKC-a i svim prodajnim mestima Eventim-a po ceni od 800 dinara

19.Maj 2011. Banja Luka

20.Maj 2011. Zadar 

21.Maj 2011. Ljubljana 

25.Maj 2011. Kragujevac

27.Maj 2011. Novi Sad

28.Maj 2011. Beograd


Zvanično Goblini su poslednji koncert imali 7. juna 2001. godine u zagrebačkom klubu Močvara. Bio je to za mnoge iznenađujuć i preuranjen kraj čini se jedne od najpametnije vođenih i najuspešnijih rokenrol karijera u Srbiji na prelomu dva stoleća. Šapčani su se iznenada pročuli velikim hitom "Cipjonka" sa drugog (kasetnog ) albuma "Istinite priče vol. 1" 1994. godine, a sastav je očevidno sazrevao koracima od sedam milja do sledećeg izdanja "U magnovenju" (1996) i pesama poput naslovne ili "On je ona je". Malo ko je van kruga Goblina mogao da nasluti da će "Re Contra" (1999) biti njihov posljednji studijski album. Goblinima su se potom putevi jednostavno razišli. Najdalje je otišao pevač Branko Golubović-Golub, koji je kao humanitarni radnik stigao čak do Avganistana i Šri Lanke. Tek prošle godine javnost je ponovo čula za njega kad se oglasio knjigom opasnog naziva "Pisma iz Avganistana".

Kad to niko nije očekivao Goblini su u julu 2010 iznenadili objavom da su se ponovo okupili u postavi Golubović, Jovanović, basista Vladislav Kokotović, gitarista Saša Šetka i bubnjar Milan Arnautović. Povratnički koncert je odrzan 13. avgusta u rodnom gradu na "Šabačkom letnjem festivalu". Sledi povratnička turneja koja obuhvata "Dane piva" u Zrenjaninu 27. avgusta, "Adrenalin" festival u Beogradu 28. avgusta, a potom 2. septembra u Ljubljanu, 3. septembra u Kočevje i na kraju 4. septembra u Banjaluku. Da su povratku pristupili ozbiljno svedoči vest da su Goblini snimili dve pesme za CD singl "Luna/Kao da" , nazvan slikovito "Crno na belo", koji je izdat  avgusta 2010 od strane “Studentski kulturni centar Novog Sada”.


Kokotović kaže da su "Goblini" bili iznenađen prijemom kod publike, pogotovo što je bilo dosta klinaca rođenih devedesetih godina, kada je bend počinjao. Kao možda najznačajniji koncert u karijeri benda muzičar navodi prvi na povratničkoj turneji krajem avgusta 2010 u Šapcu u Staroj tvrđavi.

"'Goblini' su bili veliki klupski bend. Napuniš Studentski kulturni centar (u Beogradu), bude 1.000 ljudi, ali to je samo jedan veliki klub, ništa više. Izlazim na binu (u Šapcu) gde je bar pet hiljada ljudi! Nema ono 'Partibrejkersi' su iza nas, pa su svi zbog 'Brejkersa'. Svi su tu bili isključivo zbog nas", kaže Kokotović.

Obnovljeni "Goblini" su skoro deset godina stariji od kada su poslednji put svirali, i Kokotović priznaje da je sada "malčice usporio" bend, u kome su i bubnjar Milan Arnautović i gitaristi Alen Jovanović i Saša Šetka.

"Naš zvuk je sa godinama dobio iskustvo. Starenje i godine jedino dobro imaju što u svemu tražiš kvalitet, a ne kvantitet. Mi smo prebrzi bili u ono vreme! Nije sva žestina u brzini. Kad imaš godina sad koliko mi, onda neke stvari drukčije počinješ da gledaš, sto cete uskoro imati prilike da osetite I vidite na sledecim koncertima", kaže Kokotović.


 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..